Американське коріння: світ Дикого Заходу в чоловічій колекції Louis Vuitton FW`24

Тижні Моди
17.01.2024
ТЕКСТ: Єлизавета Бабец
ПОДЕЛИТЬСЯ
Іконографія вестерну
ПОДЕЛИТЬСЯ

У чоловічій колекції fall-winter 2024 Louis Vuitton переносить глядачів у світ Дикого Заходу. Образи показу стали еклектикою культових кодів Дому та особистого світогляду Фарелла Вільямса, який під час створення шоу надихався витоками американської моди. Як виглядає сучасний денді, цього разу розповідав новий креативний директор Louis Vuitton.

До колекції увійшли ковбойські сорочки, костюми з шерсті та деніму, пальта-ковдри, шкіряні куртки, брюки з бахромою та інші речі, що складали іконографію вестернського стилю. Від дорогоцінного каміння до ручного розпису та унікальних технік вишивки — образи fall-winter 2024 демонстрували виняткове коріння Louis Vuitton у розробці декоративних елементів.

У колаборації з Timberland модний Дім представив власне бачення на американське робітниче взуття. 10 нових моделей з лімітованої серії включали ексклюзивні дизайни та монограму LV на язичку, виготовлену з чистого золота. Саме ж взуття було створено майстрами Дому в одній з італійських фабрик.

Окрім саквояжів, які вчора ввечері, 16 січня, захопили паризький подіум, глядачам представили нову сумку Louis Vuitton авторства Фарелла Вільямса. Аксесуар презентований в принтах Buffalo Check та Cowmooflage – камуфляжу, що відтворює шерсть розповсюджених на дикому заході свійських тварин. Помічені під час шоу й інші культові сумки — нові версії Speedy та Keepall.

Автентичні аксесуари, розписи та принти на образах з колекції Louis Vuitton FW`24 створені разом з художниками з Дакоти та Лакоти. Вони ж працювали над сценографією та звуковим супроводом нового показу модного Дому.

Показ відкривав фільм режисера Bafic — картина малювала бачення першого ковбоя, який став ідейним натхненням колекції. Стрічка демонструвала культурний вплив американського кіно та розмислювала на тему людських відносин. Саундтреками для показу стали чотири ексклюзивні композиції, створені Фареллом з іншими артистами. Також під час шоу прозвучав раніше не виданий трек Вільямса Doctor, записаний разом з Майлі Сайрус.

ПОДЕЛИТЬСЯ
На сайте доступны аудиозаписи статей, подкасты и рекомендации стилистов в аудио-формате. Такие материалы отмечены соответствующим знаком(слева).