У Парижі покажуть виставку Ігоря Гусєва про Третю світову війну та наслідки теракту на Каховській ГЕС

Искусство
24.01.2024
ПОДЕЛИТЬСЯ
Рефлексія та технології ШІ у мистецтві
ПОДЕЛИТЬСЯ

Виставка «Високоточна любов або Третя світова» українського художника Ігоря Гусєва відкривається 25 січня у Культурно-інформаційному центрі Посольства України у Франції. Попередньо експозицію презентували в одеській «Галереї стійкості». На ній представлено роботи художника, в яких візії автора навколо теракту на Каховські ГЕС довершені баченням штучного інтелекту

01 00
ПОДЕЛИТЬСЯ

Серед іншого нові малюнки Гусєва з щоденника «Третя світова війна», які автор створює на обкладинках старих книг, змінюючи або домальовуючи деталі із використанням мемів. Виставка, що пройде з 25 по 29 січня, організована Одеським музеєм сучасного мистецтва за підтримки Посольства України у Франції.

01 00
ПОДЕЛИТЬСЯ

Ігор Гусєв, створюючи візуальні ребуси та апокаліптичні фантазії, активно використовує уяву і власну методологію «нейромодернізму». На його думку, оскільки реальність у час війни змінюється чи не щодня, візуалізація цього процесу спонукає до кращого розуміння всього, що з нами відбувається.

01 00
ПОДЕЛИТЬСЯ

«Ми дуже вдячні нашим партнерам за підтримку та можливість надати нам простір для діалогу у Франції. У час війни, коли мовчання гучніше за вибух бомб, культурна дипломатія виступає як промінь світла в темряві та справжня зброя. Мистецтво та діалог сприяє побудові мостів там, де інші двері зачинені. Щоб позбутися психологічного терору, мінімізувати жахіття війни та продовжити життя, вкрай необхідно використовувати ці знання для зміцнення зв'язків навіть у найскладніший час», — додає Сігунцов, куратор Одеського музею сучасного мистецтва. 

01 00
ПОДЕЛИТЬСЯ

Ігор Гусєв — український художник і поет, учасник спецпроєкту Першої Київської міжнародної бієнале сучасного мистецтва ARSENALE 2012 «Подвійна гра». Бере участь у виставках з початку 90-х і є представником Нової хвилі українського сучасного мистецтва. Після російського повномасштабного вторгнення бере активну участь у мистецьких проєктах, що висвітлюють теми воєнної агресії та деколонізації. 

ПОДЕЛИТЬСЯ
На сайте доступны аудиозаписи статей, подкасты и рекомендации стилистов в аудио-формате. Такие материалы отмечены соответствующим знаком(слева).