Молюски, запечені з травами та цедрою

Foodie
27.01.2024
ТЕКСТ: Олексій Нілов
Традиційну страву французької кухні, запечені молюски, я подаю з незвичайним гарніром – спагетті з моркви. За яскравістю нот це ближче до азіатської кухні і, на мою думку, ідеально до зимового обіду. Обов'язково з келихом шаблі.
ПОДЕЛИТЬСЯ

Отже, беремо: 6-8 великих молюсків (можна взяти мідії), 1 велику моркву, 1 стебло селери, невеликий шматочок свіжого імбиру, невеликі пучки кінзи та шнітт-цибулі, 2 столові ложки панірувальних сухарів, 1 апельсин, 1 лайм,  оливкову олію, сіль, 1/2 зубка часнику.

Раковини залити холодною водою на 2 години, промити від піску, розкрити, відокремити молюсків, видалити все зайве. Половинки раковин скласти у форму для запікання (можна використовувати форми для равликів), покласти у них молюсків. Духовку розігріти до 200 градусів.

У піалі змішати половину нарубаних шнитт-лука і кінзи, по чайній ложці цедри лайма і апельсина, тонко нарізане стебло селери (шматочок довжиною 5 см), половину натертого на дрібній тертці імбиру, панірувальні сухарі, щіпку солі, додати 2 столові ложки оливкової олії. Готову начинку викласти в мушлі поверх молюсків і щільно утрамбувати вилкою. Відправити молюсків у розігріту духовку до появи рум'яної скоринки (до 5 хвилин). Обов'язково стежте!

У пательні розігріти оливкову олію, додати другу половину натертого імбиру, дрібно рубаний часник і стебло селери. Моркву, натерту тонкою соломкою на спеціальній тертці, додати в сковороду і готувати 3 хвилини, постійно помішуючи. Додати трохи солі, кінзу, що залишилася (листочки цілком) і нарубаний шнитт-лук. Перемішати і викласти на сервірувальну тарілку. 

Зверху покласти раковини з молюсками, збризкати соком лайма і негайно подати з келихом шаблі.

ПОДЕЛИТЬСЯ
На сайте доступны аудиозаписи статей, подкасты и рекомендации стилистов в аудио-формате. Такие материалы отмечены соответствующим знаком(слева).