Сміх крізь сльози: про комедійну драму «Справжній біль» Джессі Айзенберга

ПОДЕЛИТЬСЯ
ПОДЕЛИТЬСЯ

Історія знає багато подій, рефлексія яких очевидцями й сучасним поколінням неможлива без болю й сліз. Попри те, митці, зокрема сфери кінематографа, розуміють важливість подібних тем і їхнє впровадження в сучасний контекст. Фільм «Справжній біль» режисера Джессі Айзенберга є комедійною драмою про двох братів, які намагаються дізнатися про своє коріння: вони їдуть до Польщі, на екскурсію до концентраційного табору, де вдалося вижити їхній бабусі у часи Голокосту. 

Режисером, продюсером і сценаристом кінострічки став Джессі Айзенберг. Фільм отримав нагороду за найкращий сценарій на кінофестивалі Sundance 2024, де й відбувся прем’єрний показ. Спільно з режисером, Емма Стоун та її чоловік Девід МакКері стали копродюсерами фільму. 

«Справжній біль» – це філософське дослідження того, як контекстуалізувати, масштабувати або відчути універсальний, нестерпний досвід людського болю; пошук відповіді на запитання, що робити зі спадщиною, яка сповнена стражданнями. Головних героїв зіграли Джессі Айзенберг, який виступив по обидва боки камери, й Кіран Калкін, відомий за грою у телесеріалі «Спадкоємці». Раніше, у 2009 році Емма Стоун і Кіран Калкін мали романтичні взаємини, однак після двох років роману розійшлися та залишилися приятелями. 

«Вона дійсно чудова людина. Це приємно [працювати з Еммою], тому що, коли йдеш на новий проєкт, здебільшого нікого не знаєш, але у цьому випадку, заходячи [на знімальний майданчик], я кажу: «О, добре, що принаймні про цю частину подбали», – з посмішкою розповідає Кіран Калкін. 

Знятий на території Польщі, зокрема в концтаборі Майданек, фільм розповідає про місцевості, населені привидами минулого, що говорять тишею. 

ПОДЕЛИТЬСЯ
На сайте доступны аудиозаписи статей, подкасты и рекомендации стилистов в аудио-формате. Такие материалы отмечены соответствующим знаком(слева).