Культові романтичні комедії 2000-х: від флагманського «10 речей, які я в тобі ненавиджу» до революційного «Війна наречених»

ПОДЕЛИТЬСЯ
ПОДЕЛИТЬСЯ

На початку 2000-х Голлівуд був захоплений відомим, але досі не надто поширеним, жанром романтичної комедії. Перша декада подарувала кращі ромкоми: від флагманського «10 речей, які я в тобі ненавиджу» до революційного «Війна наречених». Чи коли-небудь вони перестануть бути ідеальними для повторного перегляду? 

Як і решта класики жанру, ці фільми смішні, сповнені стереотипів, дещо наївні та банальні, водночас чарівні й милі. Вони змусять вас сміятися і плакати водночас. Хай там що, ці безтурботні кінострічки – це ідеальна панацея від лютневої втоми. Пропонуємо вам до перегляду підбірку культових ромкомів. 

«Як позбутися хлопця за 10 днів», 2003 рік 

Починаємо добірку з еталонного фільму жанру романтичної комедії. У кінострічці «Як позбутися хлопця за 10 днів» Кейт Хадсон зіграла журналістку Енді, яка вирішує написати спеціальну колонку про те, що не варто робити на побаченнях; Меттью МакКонахі, у фільмі Бенджамін Баррі, укладає парі з колегами, що може закохати в себе будь-яку жінку за 10 днів. Не підозрюючи про свої справжні наміри, вони закохуються одне в одного. Зворушливий і веселий, цей фільм однозначно хочеться переглядати знову і знову.

«Війна наречених», 2009 рік

Чи існує конкуренція між справжніми друзями? Подруги дитинства Лів та Емма стають справжніми ворогами, коли весілля їхніх мрій випадково призначають на один і той самий день в одному й тому самому місці. Хто переможе у битві – здоровий глузд чи шалена конкуренція? 

«Білявка в законі», 2001 рік

Сучасна класика, заснована на книзі та реальній історії. Фільм є культурним еталоном завдяки візуальній складовій, грайливій сюжетній лінії та потужному посилу залишатися вірним собі. 

У кінострічці «Білявка в законі» стереотипна героїня Ель вирішує вступити на юридичний факультет Гарварду, щоб повернути свого колишнього хлопця. Несподівано для себе вона виявляє, що захопилася цією спеціалізацію. Дисонансний образ, сповнений рожевого кольору й блискіток, приховує глибокий розум. Зрештою вона штурмом бере Гарвард і виграє вирішальну судову справу.

«Більше, ніж кохання», 2005 рік

Олівер та Емілі зустрічаються в літаку, і між ними одразу ж пролітають іскри. Попри те, що їхні емоції надсильні, ці двоє знають, що вони не підходять одне одному. Упродовж наступних кількох років свого життя вони зустрічаються ще кілька разів, але, звісно, так і не можуть знайти спільну мову. Врешті, головним питанням фільму є те, чи існують перешкоди справжньому коханню.

«10 речей, які я в тобі ненавиджу», 1999 рік 

Підлітковий роман з усіма шкільними стереотипами: від місцевого красеня-серцеїда до книжкового гіка. Гострий сценарій, саундтреки 90-х у поєднанні з вокальним виконанням Леджером пісні «Just Can't Take My Eyes Off You» – усе робить цей фільм вартим вашого перегляду.

ПОДЕЛИТЬСЯ
На сайте доступны аудиозаписи статей, подкасты и рекомендации стилистов в аудио-формате. Такие материалы отмечены соответствующим знаком(слева).