Що потрібно знати про серіал «Мері і Джордж» — історичну драму про коханця короля Англії та його матір

Стиль жизни
08.02.2024
ТЕКСТ: Єлизавета Бабец
ПОДЕЛИТЬСЯ
У головних ролях з Джуліанною Мур та Ніколасом Голіциним
ПОДЕЛИТЬСЯ

Таємне та часом розпусне життя королівського палацу завжди привертало увагу публіки. У центрі сюжету майбутньої драми «Мері та Джордж» — навмисне зваблення короля Англії Якова I. Гучно обговорюваний роман приніс коханцю статки, титули та соціальний вплив. Це стосується і його матері, яка ретельно спланувала такий хід подій. Нижче ми розповідаємо, що потрібно знати про новий серіал «Мері та Джордж».

Сюжет

Сюжет серіалу заснований на романі письменника Бенджаміна Вуллі «Королівський вбивця» (2017). Картина розповідає про графиню Бекінгемську та її сина Джорджа Вільєрса, першого герцога Бекінгемского. Матріархальний устрій у родині дозволив жінці виховати харизматичного та згодного на все сина, якому вдалося звабити короля Англії.

Завдяки схемам, інтригам та навіть вбивствам вони змогли захопити не тільки ложе Якова І, але й монарший двір. Джорджа Вільєрса звинуватять у початку англо-іспанської війни та обезголовленні сина короля Карла I.

«Цій парі знадобиться вся їхня сила, щоб вижити, не в останню чергу тому, що вони опиняються серед найненависніших фігур у країні, а згодом стають причетними до смерті короля. «Мері і Джордж» — це історична драма про матір і сина, які спокусили, завоювали і ледь не знищили всю Англію», — зазначається в офіційному синопсисі серіалу.

Акторський склад

Головні ролі в серіалі виконали Джуліанна Мур (графиня Бекінгемська) та Ніколас Галіцин (Джордж Вільєрс). Для Мур «Мері та Джордж» стане першою історичною картиною в її акторській кар’єрі. Водночас Ніколас Галіцин здобув світову славу завдяки появі в екранізації роману «Червоний, білий та королівський синій».

Роль Якова I на екрані втілить шотландський актор Тоні Карран, який знімався в картинах «Інший світ: Еволюція» та «Доктор Хто». Акторський склад «Мері і Джорджа» доповнять акторка серіалу «Незабуті» Нікола Вокер, актор Лорі Девідсон («Щоденники принцеси») та інші.

Сценарист серіалу — Ді Сі Мур, автор культового «Убиваючи Єву».

Дата прем’єри

Прем’єра «Мері і Джорджа» запланована на 5 березня 2024 року. Серіал складатиметься з семи серій, які виходитимуть щотижня. Також картину можна буде переглянути на стрімінгових платформах Hulu та Amazon Prime Video завдяки додатковій підписці на телеканал Sky.

ПОДЕЛИТЬСЯ
На сайте доступны аудиозаписи статей, подкасты и рекомендации стилистов в аудио-формате. Такие материалы отмечены соответствующим знаком(слева).