Гід головними шоу Тижня моди в Нью-Йорку fall-winter – 2024

Тижні Моди
15.02.2024
ТЕКСТ: Єлизавета Бабец
ПОДЕЛИТЬСЯ
Усе, що потрібно знати про минувші шоу
ПОДЕЛИТЬСЯ

У Нью-Йорку завершився Тиждень моди сезону fall-winter — 2024. У нових шоу дизайнери зверталися за натхненням як до панівних глобальних трендів, так і ностальгії за втраченим часом. У рамках камерного показу Altuzarra переосмислювали, якою має бути колекція, а «американський улюбленець» Tommy Hilfiger зібрав зірковий front row на Центральному вокзалі міста. Як пройшли головні покази минувшого Тижня моди, розповідає L’Officiel Online.  

Altuzarra

 

01 00
ПОДЕЛИТЬСЯ

Джозефф Альтузара грав на почуттях модної публіки завдяки імплементації позачасових образів, кольорів і фактур. У підготовці до шоу креативний директор розмислював над іншим значенням слова «колекція». Зберігати найцінніше та передавати з покоління в покоління — дизайнеру вдалося втілити свій задум у показі fall-winter – 2024.

Нову колекцію бренда представили об’ємні тренчі, пальта та класичні двобортні жакети, шерстяні светри, шкіряні спідниці та сукні з мінімалістичними декоративними елементами. На згадку про незатійливість життя Альтузарра залишив відсилки до циркової естетики — тут і принти в ромб, і сумки-намети, і манжети П’єро.

PROENZA SCHOULER

 

01 00
ПОДЕЛИТЬСЯ

Сміливу стилізацію під час Тижня моди в Нью-Йорку демонстрували Proenza Schouler. До колекції ввійшли напівпрозорі блузи, одягнені без білизни, які бренд радить поєднувати з шерстяними спідницями. Жакети та пальта Proenza Schouler доповнювали об’ємними капюшонами та комірцями, розставляючи нові акценти в класичних силуетах. Гамма показу представлена монохромними чорними та білими образами. Серед одиничних кольорових акцентів — червона, персикова та золота сукні.

THOM BROWNE

 

01 00
ПОДЕЛИТЬСЯ

Thom Browne, які не звикли дотримуватися зазначених рамок, демонстрували по-справжньому кутюрну колекцію. На створення образів дизайнера надихнув вірш Едгара Аллана По «Крук». Готичні мотиви зберігалися в масивних пальтах, деконструйованих жакетах, принтах на одязі та аксесуарах. У частині образів спостерігалися фірмові для бренду багатошаровість, тейлорниг і поєднання клітинки. Окрему увагу варто звернути на б’юті-образи показу.

TOMMY HILFIGER

 

01 00
ПОДЕЛИТЬСЯ

Показ бренду fall-winter — 2024 пройшов на Центральному залізничному вокзалі Нью-Йорка, а в front row шоу були помічені акторка «Пліткарки» Келлі Разерфорд, Софія Річі, Крістофер Брайні та інші знаменитості. Гардероб нью-йоркця — так можна описати нову колекцію Tommy Hilfiger. Серед образів шоу – сорочки та спідниці-преппі, бомбери, класичні двобортні пальта, жакети базових кольорів та світшоти. Tommy Hilfiger точно знають, чого очікує від них модна публіка.

HELMUT LANG

 

01 00
ПОДЕЛИТЬСЯ

У новому сезоні Пітер До демонстрував силу тейлорингу, надихаючись одягом як способом самовираження. «Як ми захищаємося — обладунками чи прикрасами?», — задавав питання дизайнер. До колекції Helmut Lang увійшли приталені жакети, шкіряні пальта та бомбери, сукні максі, костюми та сорочки. Під час роботи з архівами Ленга Пітер До відтворив культові джинсові костюми, вперше представлені в сезоні spring — 1998.

KHAITE

01 00
ПОДЕЛИТЬСЯ

Показ Khaite fall-winter — 2024 проходив у майже повній темноті, а освітлення та сценографія шоу підкреслювали витончений мінімалізм представлених образів. Бренд сміливо поєднував фактури та форми, наприклад, шкіру та шовк. До колекції Khaite ввійшли монохромні та принтовані сукні, об’ємні подовжені бомбери, тренчі та шуби, ідеально скроєні жакети та пальта-кейпи. Серед кольорів колекції — бордовий (новий червоний!), оливковий, холодний коричневий та темно-синій.

ПОДЕЛИТЬСЯ
На сайте доступны аудиозаписи статей, подкасты и рекомендации стилистов в аудио-формате. Такие материалы отмечены соответствующим знаком(слева).