Відродження Burberry, леопард у Frolov та ірландський ескапізм у Simone Rocha: головні покази лондонського Тижня моди fall-winter – 2024

Тижні Моди
20.02.2024
ТЕКСТ: Єлизавета Бабец
ПОДЕЛИТЬСЯ
ПОДЕЛИТЬСЯ

Позачасові силуети та м’які форми, вишивка та квіткові принти: лондонська модна сцена в сезоні fall-winter — 2024 зверталася до класичних витоків, архівів чи культурного спадку. Тиждень відзначився очікуваним — вже третім — показом Деніела Лі для Burberry, ірландським ескапізмом Simone Rocha та його іншою варіацією в JW Anderson, а також шоу українських дизайнерів. Детальніше про головні покази Лондона розповідає L’Officiel Online.

Erdem

 

01 00
ПОДЕЛИТЬСЯ

У колекції fall-winter — 2024 бренд Erdem продовжував досліджувати особистість Марії Каллас та її вплив на моду. Її неповторний жіночний стиль інтегрувався в сукні з шалями та рюшами, пальта зі шлейфами, шерстяні шуби та шовкові костюми. Квіткові принти та тонка вишивка відсилали глядачів до ескізів костюмів П’єро Тозі до фільму П’єра Паоло Пазоліні «Медея» 1969 року. Показ Erdem проходив у залі Британського музею, а музикальна атмосфера шоу супроводжувалася записами оперних партій самої Каллас.  

Simone Rocha

 

01 00
ПОДЕЛИТЬСЯ

Минувший лондонський показ завершив трилогію дизайнерки Сімон Роша, перша частина котрої була представлена в сезоні весна — 2024 під назвою The Dress Rehearsal, а друга — у рамках кутюрного показу для Jean Paul Gaultier. У новій колекції «Пробудження» бренд досліджував Золоту еру Британії. Натхненням для образів шоу слугували вбрання королеви Вікторії. Їх стиль прослідковувався в корсетних сукнях, театральних шубах з хутра, розшитих жакетах тощо.

JW Anderson

 

01 00
ПОДЕЛИТЬСЯ

У шоу для свого однойменного бренду дизайнер Джонатан Андерсон знаходить площину для втілення сміливих рішень, що не можна сказати про його роботу в Loewe. Показ сезону fall-winter — 2024 не став винятком. Дизайнер представив гіпертрофовані в’язані сукні, пальта з об’ємними плечима, спідниці мікро, розшиті квітками та стрічками, светри та укорочені тренчі. Бунтівний дух Андерсона відображався й у місці проведення показу — розважальному центрі Лондона Seymour.

Frolov

 

01 00
ПОДЕЛИТЬСЯ

У рамках лондонського Тижня моди свою колекцію представив український дизайнер Іван Фролов. Шоу бренда втілювало симбіоз культових силуетів Frolov та нових стилістичних рішень. Яскравою частиною показу стала серія образів з леопардовим принтом зі сміливим поєднанням фактур і матеріалів. Серед інших предметів у колекції fall-winter – 2024 — корсетні та напівпрозорі сукні, топи, оксамитові жакети та шкіряні куртки.

Tamar Keburia, J’amemme, Gasanova

 

01 00
ПОДЕЛИТЬСЯ

Показ Tamar Keburia, J’amemme, Gasanova відбувся завдяки підтримці Програми USAID «Конкурентоспроможна економіка в Україні». У своїй колекції Reflections бренд Tamar Keburia надихався непохитною силою жінок, представляючи вільні прямі силуети, J’amemme досліджували фактури та кольори в нових архітектурних формах, а Gasanova нагадували про важливість затишку та увагу до деталей як способу пошуку опори.  

Burberry

01 00
ПОДЕЛИТЬСЯ

У своїй третій колекції для Burberry Деніел Лі відновив лондонську класику, додавши їй свіжих й актуальних форм. Головним предметом модного обговорення стали пальта, доповнені такими акцентними деталями, як хутряні комірці та рукава, рюші, бахрома. Урбаністичні риси в колекції fall-winter — 2024 прослідковувалися в дутих бомберах, штанах карго та трикотажних комбінаціях.

ПОДЕЛИТЬСЯ
На сайте доступны аудиозаписи статей, подкасты и рекомендации стилистов в аудио-формате. Такие материалы отмечены соответствующим знаком(слева).