Дитинство в Бордо: ностальгічна сповідь Олів’є Рустена в колекції Balmain fall-winter — 2024

Тижні Моди
29.02.2024
ТЕКСТ: Єлизавета Бабец
ПОДЕЛИТЬСЯ
Виноград і равлики
ПОДЕЛИТЬСЯ

Створюючи колекцію fall-winter — 2024, Олів’є Рустен звернувся до архівів Balmain, а саме — до захоплення П’єра Бальмена флористичними та фруктовими мотивами. Це надихнуло дизайнера згадати власне коріння, зануритися в дитячі спогади та поділитися унікальною історією з модною публікою.

«Після кількох колекцій, що оспівують красу мого теперішнього дому, Парижа, та серії презентацій, що передають надзвичайний дух, ремесла та візерунки Африки, батьківщини моїх батьків, сьогодні я повертаюся до Бордо, міста, яке сформувало мене», — ділиться Олів’є Рустен.

Замість звичних для П’єра Бальмена декоративних елементів у вигляді полуниць, вишень чи горіхових гілок дизайнер використовував чи не найбільш знаковий символ рідного краю — виноградні грони. У вигляді них Олів’є Рустен створив не лише прикраси, але й доповнив такими мотивами образи з нової колекції — від різноманітних принтів на сукнях до об’ємного реалістичного декору на жакетах.

Інший гастрономічний символ Бардо — равлики — з’явилися в колекції fall-winter — 2024 у вигляді золотих топів, нагрудних прикрас, пряжок на ременях. Дощова погода в місті дитинства надихнула дизайнера на створення серії тренчів, частина з яких наслідувала культові дизайни Balmain. Оскільки такий елемент одягу Рустен невід’ємно асоціює з прогулянками місцевими ринками, сумки-авоськи трансформувалися в більш вишукані та елегантні моделі.

Водночас м’які сонячні дні в Бордо навіяли дизайнеру спогади про пікніки, які він часто відвідував разом з друзями та сім’єю. Ці емоції Олів’є Рустен відобразив у використанні одного з улюблених принтів Бальмена, Vichy, який при гіпертрофуванні нагадував затишні пледи.

Колекція Balmain fall-winter — 2024 поєднала французьку вишуканість разом зі складними техніками паризької моди: драпіруванням, роботою зі шкірою, плісируванням та іншим декором. «Те, що на перший погляд може здатися візерунком, принтом або вишивкою хрестиком, може виявитися витонченим витвором з бісеру», — розповідає дизайнер.

ПОДЕЛИТЬСЯ
На сайте доступны аудиозаписи статей, подкасты и рекомендации стилистов в аудио-формате. Такие материалы отмечены соответствующим знаком(слева).