Одного разу в Довілі: кінематографічний магнетизм в колекції Chanel fall-winter – 2024

Тижні Моди
05.03.2024
ТЕКСТ: Єлизавета Бабец
ПОДЕЛИТЬСЯ
Від світанку до заходу
ПОДЕЛИТЬСЯ

Променади прохолодними вулицями мають свою романтику, особливо, коли дія розгортається на морському курорті на березі Ла-Маншу. Довіль, його кінематографічний магнетизм і роль міста в житті Габріель Шанель стали натхненням для Віржіні Віар у створенні колекції Chanel сезону fall-winter — 2024.

Для сценографії показу в рамках паризького Тижня моди Chanel відтворили набережну Довіля завдяки гігантським екранами, які відображали пейзажі курорту на світанку та заході Сонця. Від розкішних палаців та ресторанів до захоплюючих іподромів — місто, у якому Коко відкрила свій перший магазин шляп, залишило слід на її баченні майбутніх колекцій модного Дому.

У створенні образів показу fall-winter — 2024 Віржіні Віар надихалася жіночними образами самої Шанель, водночас маскулінні силуети були запозичені з традиційного одягу для зимового відпочинку коло моря. Колекція об’єднала куртки-бушлати з об’ємними плечима з твідовими костюмами, плісерованими спідницями та брюками-кюлотами, а масивні трикотажні светри — з шовковими блузами, топами та сукнями-пеньюарами.

Палітра колекції відображала кінематографічні краєвиди Довілю. Тут теплі сонячні відтінки зустрічаються з глибокими та насиченими кольорами, репрезентуючи багатогранність курортного містечка. Серед аксесуарів у новій колекції Chanel —  широкополі шляпи, представлені в пастельній гаммі. Образи доповнювалися легкими шарфами, культовими сумками та чоботами до коліна або стегна.

«Це дуже тепла колекція, з шарами матеріалів, кольорів та об'ємів. Вона віддає данину Довілю, легендарному місцю, де доля Габріель Шанель змінилася назавжди», —  коментує Віржіні Віар.  

Тизером до колекції fall-winter – 2024 став фільм, знятий дуетом режисерів Інез і Вінуд. Головну роль у ньому виконала модель Вів’єн Ронер, на фоновому супроводі — звісно, кадри легендарної набережної Довіля. 

ПОДЕЛИТЬСЯ
На сайте доступны аудиозаписи статей, подкасты и рекомендации стилистов в аудио-формате. Такие материалы отмечены соответствующим знаком(слева).