Як серіал «Один день» став найромантичнішою історією цього року

ПОДЕЛИТЬСЯ
Солодко-гірка оповідь
ПОДЕЛИТЬСЯ

Напередодні Дня святого Валентина Netflix представив романтичний і надзвичайно чуттєвий серіал «Один день». Шоу, що відтворювало сюжет однойменного фільму з акторкою Енн Гетевей, посіло провідні позиції на стримінговому сервісі одразу після прем'єри. Кілька тижнів поспіль «Один день» залишався лідером серед глядачів, а критики назвали серіал однією з найромантичніших історій перших місяців 2024-го. Заразом майстерна гра британських акторів — Лео Вудалла й Амбіки Мод — також отримала схвальні відгуки й здобула тандему звання висхідних зірок. L’Officiel розповідає все, що потрібно знати про серіал «Один день» та як історія про двох закоханих, що зустрічаються щороку в один день, здобула широку популярність. 

1988 рік, Емма (Амбіки Мод), працьовита, наближена до реальності й моментами курйозна студентка, проводить ніч університетського випускного з Декстером (Лео Вудалл), клішовано популярним, вродливим і харизматичним хлопцем, але в багатьох моментах вразливим. Ніч не закінчується сексом, а лише перепалкою про різні цінності й стиль життя одне одного, а також чуттєвим моментом, де герої наважуються на дружбу, що, можливо, через їхні фундаментальні відмінності не знайде продовження. А втім, різні на перший погляд персонажі продовжили спілкування, як дружнє, так і сповнене романтичних та невиконаних натяків, що протривало 20 років.

У 90-х Декстер стає телеведучим на гучному нічному шоу, Емма — офіціантка в ресторані. Упродовж епізодів герої також вирушають у Грецію як друзі, де проводять літо, сваряться та підтримують одне одного. А також знаходять розраду у їхньому спілкуванні, проходять крізь кар’єрні, особистості зміни, втрату впевненості в собі, саморуйнівні періоди, дорослішають та зустрічаються з іншими людьми. І, зрештою, в зрілому віці після коротких зустрічей впродовж десятиліть знову віднаходять одне одного. «Один день» — це історія, яка може здатися банальним ромкомом, проте вона захоплює з першого епізоду, а в фіналі залишає солодко-гіркий, сльозливий присмак. 

Серіал «Один день» заснований на однойменному романі й бестселері британського письменника Девіда Ніколса. А також на фільмі 2011 року з Енн Гетевей і Джимом Стерджессом у головних ролях. Серіальна версія, що підкреслюють критики, дозволяє глядачам побачити більш деталізований і всеохопний досвід героїв та повністю відрізняється акторським складом. 

Головні ролі в «Одному дні» виконали висхідні зірки кіноіндустрії, зокрема Амбіка Мод, комікеса й письменниця, професійне досьє якої включає драматичну роль в мінісеріалі «Буде боляче» (This Is Going to Hurt). Для акторки робота над роллю Емми була несподіваною й вона певний час міркувала над тим, чи взятися за неї, зокрема вперше познайомившись з романом Девіда Ніколса в тринадцять років. «Чесно кажучи, я просто не бачила себе в цій ролі», — говорила Амбіка Мод в одному з інтерв’ю. «Мені знадобилося багато часу, щоб переконати себе в тому, що це був правильний поклик для мене — бути там і робити це».

Роль Декстера виконав Лео Вудалл, який відомий роллю в сатиричному серіалі «Білий лотос». За словами актора, у персонажі його привабила нерозсудливість та вразливість. «Це просто прекрасна, прекрасна історія, і вона вже має цю спадщину», — говорив Лео Вудалл про роман, адаптований для серіалу. «Обидва персонажі настільки добре сформовані. У них є багато радості».

За словами Ніколь Тейлор, шотландської сценаристки й креаторки «Одного дня», команда не очікувала, що серіал зможе здобути такий успіх. Водночас вона також відзначає, що серіал може сподобатися різношерстній аудиторії. «Для старших глядачів він ностальгічний і гострий», — казала Ніколь Тейлор в інтерв'ю для The Guardian. «Для молодих глядачів — про майбутнє, про рішення, які ми приймаємо, про дружбу та долю. 

Успіх «Одного дня», як і багатьох ромкомів — це про те, що відчували глядачі або хочуть відчувати. «Історії кохання мають незмінну привабливість, яка є частково впізнаваністю ("Я знаю, як це відчувається") і частково здійсненням бажань ("Я хотів би відчувати себе так само")», — говорила креаторка Ніколь Тейлор. «Вони також поєднують великі емоції з комедією. Немає нічого серйознішого і доленоснішого, ніж закоханість та водночас абсурднішого. Це робить нас вразливими й смішними».

Читайте також: Після «Дюни»: 7 фільмів, які варто побачити цієї весни

ПОДЕЛИТЬСЯ
На сайте доступны аудиозаписи статей, подкасты и рекомендации стилистов в аудио-формате. Такие материалы отмечены соответствующим знаком(слева).