Модна ікона з 00-х: Сара Джессіка Паркер у серіалі «Секс і місто»

Тренды
25.03.2024
ПОДЕЛИТЬСЯ
Мінімалізм, сексуальність і багато кемпу
ПОДЕЛИТЬСЯ

25 березня своє 59-річчя святкує Сара Джессіка Паркер — американська акторка, чотириразова лауреатка «Золотого глобуса» та дворазова переможниця «Еммі». В історію попкультури вона увійшла як виконавиця ролі Керрі Бредшоу — героїні серіалу «Секс і місто», однойменних фільмів та сиквелу «І просто так…». Ця реалістично хаотична персонажка колумністки The New York Observer протягом десятиліть стає модним натхненням для багатьох жінок. Вона обожнює туфлі Manolo Blahnik, міксує барвисті принти й фактури (так, це кемп, але як же ефектно!), а також одягає розкішні дизайнерські образи — від Dior до Jean Paul Gaultier. За словами Керрі Бредшоу, вам не потрібна каблучка з діамантом, коли ви маєте дійсно велику шафу. 

У день народження Сари Джессіки Паркер, виконавиці ролі, ми згадуємо історії культових образів її героїні — від пачки в інтро за 5 доларів до газетної сукні Christian Dior.

Чорна сукня з пілота

У пілотному епізоді серіалу «Секс і місто» образ Керрі Бредшоу частково відрізняється від того, за яким глядачі спостерігатимуть надалі. Вона брюнетка з коротким кучерявим бобом, та прокладає свій нью-йоркський шлях із цигарками Marlboro та в туфлях Manolo Blahnik. Цієї серії героїня вперше зустрічається з Містером Бігом — у чорній сукні з драпіруванням і чорною сумочкою, яку, включаючи з вмістом кількох презервативів, підіймає її майбутнє велике кохання.

Та сама спідниця-пачка, 90-ті та Prada

Навіть якщо ви не дивилися «Секс і місто», цей образ із культового інтро знайомий майже кожному. Керрі Бредшоу іде вулицями Манхеттену, коли її збризкує дощовою водою автобус з рекламою її власної ж колонки. Сара Джессіка Паркер майже не одягнула ту саму білу cпідницю-пачку, яку стилістка Патриція Філд знайшла в баку вартістю 5 доларів. Так, одна з версій культового інтро демонструє Керрі Бредшоу, яка просто спотикається перед автобусом, у блакитній сукні.

Інший образ, вартий уваги, включає елементи моди 90-х, які переживають свій ренесанс, тож зараз ідеальний час, щоб відтворити один зі знакових образів Керрі Бредшоу. У вісімнадцятому епізоді другого сезону, розмовляючи раритетним сьогодні телефоном, героїня з’являється в білій майці на тонких бретелях, рожевій спідниці з бісером, намистом Carrie та в золотій каблучці.

Заразом у сьомому епізоді четвертого сезону Керрі Бредшоу з’являється в знаковому образі, для якого стилістка серіалу Патриція Філд надихалася ансамблем із колекції Prada весна-літо 2001. Героїня постає перед глядачами в смугастій мідіспідниці із низькою посадкою, чорному кроп-топі, доповненому намистом у формі підкові та поясною сумкою Gucci. Якщо ви вже складаєте мудборд для літніх коктейльних вечорів, обов’язково зверніть увагу на цю стилізацію від Керрі Бредшоу.

В ОБРАЗІ АЛЬБЕРА ЕЛЬБАЗА 

У промоційному зніманні для шостого сезону 2003-го Сара Джессіка Паркер з’являється в образі дизайнера Альбера Ельбаза, культового креативного директора Lanvin. Цю чорну сукню з розкішним намистом у свій час також одягнула супермодель Кейт Мосс.

Багет, газетна сукня й БРИДЖІ

Наступний образ Керрі Бредшоу знову творить історію попкультури. Йдеться про газетну сукню Christian Dior від Джона Гальяно з колекції осінь-зима 2000/2001, в якій героїня з’явилася в сімнадцятому епізоді третього сезону. Ціна цього культового вбрання досягала десятків тисяч євро на продажах, а його оформлення дало поштовх утворенню окремого принтованого стилю. 

«Це не сумка, це Baguette, — говорить в одному з епізодів Керрі Бредшоу про знакову сумку Fendi, коли зіштовхується з грабіжником. А втім, героїня також демонструє повсякденний стиль Мангеттену у восьмому епізоді четвертого сезону, тримаючи справжній багет в повністю трикотажному образі. Інший приклад буденного ансамблю помітний у п’ятій серії п’ятого сезону, коли тоді вагітна Сара Джессіка Паркер крокувала в туфлях на шпильках, пастельній хустці, білому топі й бриджах.  

Читайте також: Не тільки «Секс і місто»: 4 романтичні комедії з Сарою Джессікою Паркер у головній ролі 

ПОДЕЛИТЬСЯ
На сайте доступны аудиозаписи статей, подкасты и рекомендации стилистов в аудио-формате. Такие материалы отмечены соответствующим знаком(слева).