7 видатних колекцій П’єрпаоло Піччолі для Valentino

Тренды
26.03.2024
ТЕКСТ: Єлизавета Бабец
ПОДЕЛИТЬСЯ
ПОДЕЛИТЬСЯ

У 1991 році, четверть століття тому, П’єрпаоло Піччолі розпочав свій шлях у Valentino як дизайнер аксесуарів. Через дев’ять років разом з Марією Грацією К’юрі він очолив жіночі та чоловічі лінії італійського бренда. Розрив дизайнерського дуету в 2016 році поставив нові виклики перед Пічоллі, проте за вісім років самостійної роботи П’єрпаоло представив світу унікальне бачення спадку Valentino, виправдавши високі очікування зі сторони модної публіки. Яким буде Valentino без Піччолі — нам доведеться дізнатися згодом, а поки згадуємо сім видатних колекцій, створених під егідою дизайнера.

Spring — 2017

Ready-to-wear

 

01 00
ПОДЕЛИТЬСЯ

Сумісна робота двох дизайнерів завжди залишає по собі таємниці. Чий погляд на моду ми справді бачимо на показі? Чи завжди це симбіоз? Показ сезону spring — 2017 відповів публіці на запитання, довівши — П’єрпаоло Піччолі відповідає за свято. У дебітній соло-колекції дизайнер імплементував свій дослідницький інтерес та інтерес до світу поза межами Італії. Сезон spring — 2017 відкрив нову главу бренда, позначену грифом «спрага до життя та краси».

SPRING — 2017

Couture

 

01 00
ПОДЕЛИТЬСЯ

Креативний директор Valentino дозволив собі зруйнувати кліше високої моди. Дебютна кутюрна колекція spring — 2017 не мала комерційної мети змусити жінок мріяти: натомість дизайнер осягнув поняття «мрії» як пошуку власних бажань та людяності всередині себе. П’єрпаоло зобразив моделей як грецьких богинь, які з’являлися на подіумі в плісерованих сукнях та довгих шарфах, які кінематографічно розвіював вітер.

FALL — 2018

Ready-to-wear

 

01 00
ПОДЕЛИТЬСЯ

У сезоні fall — 2018 П’єрпаоло Піччолі підкреслив, що мінімалізм та декоративність можуть бути поєднані. Дизайнер знайшов вираження бачення сучасної жінки в колекції «Романтизм». Тут плавні лінії зустрілися з гострими кутами, а квіткові принти та яскраві кольори — з зубчастими розрізами та А-силуетами. Відійшовши від шаблонного образу сильної жінки, Піччолі представив унікальне поєднання амбітності та елегантності.

SPRING — 2020

Couture

 

01 00
ПОДЕЛИТЬСЯ

«Коли ви говорите про кутюр, ви говорите про мрії, але мрії - це вираження чогось підсвідомого.  Це про свободу самовираження», — описував колекцію Піччолі. У колекції високої моди spring — 2020 дизайнер досліджував форми, відмовившись від оперних об’ємів. Нові силуети креативний директор Valentino знаходив у бантах, басках та навіть бульбашках, що відображало широкі можливості ательє бренду.

FALL — 2021

Couture

 

01 00
ПОДЕЛИТЬСЯ

Кутюрна колекція Піччолі ознаменувала відкрите захоплення дизайнера епохою Відродження. Світло заходу сонця відбивалося на водах венеційського каналу, а моделі крокували подіумом в яскравих образах — від суконь кольору фламінго до зелених футболок та фіолетових брюк. Показ супроводжувався піснею Calling You з фільму «Кафе «Багдат» 1987 року.

FALL — 2022

Ready-to-wear

 

01 00
ПОДЕЛИТЬСЯ

П’єрпаоло Піччолі стратегічно повернув у моду рожевий ще до барбікору. Креативний директор представив більше 40 жіночих та чоловічих образів у кольорі фуксія, аби закцентувати увагу публіки на різниці силуетів, крою та декоруванні. Колекція fall — 2024 підкреслила постать Піччолі як головного революціонера сучасної моди серед найкрупніших Домів.

FALL — 2024

Ready-to-wear

01 00
ПОДЕЛИТЬСЯ

Прощання має бути красивим. Імовірно, так вважає Піччолі, і ми погоджуємося з цим. У своїй останній колекції для Valentino дизайнер представив образи в радикальному total black. На диво, у сезоні fall — 2024 дизайнер відмовився від ностальгічної позиції, заявивши: «Ми маємо приймати нові часи».

ПОДЕЛИТЬСЯ
На сайте доступны аудиозаписи статей, подкасты и рекомендации стилистов в аудио-формате. Такие материалы отмечены соответствующим знаком(слева).