Як носити футболку-поло — головний преппі тренд цього сезону

Тренды
04.04.2024
ПОДЕЛИТЬСЯ
Відгомін спортивного стилю
ПОДЕЛИТЬСЯ

Футболка-поло — елегантний базовий одяг, що передусім асоціюється з американським дизайнером Ральфом Лореном як консервативна, спортивна річ і складова естетики «тиха розкіш». Жіночі футболки-поло спочатку носили чоловіки-гравці в поло в Індії в XIX столітті, а потім у 1920-х вони з’явилися у Великій Британії. На початку XX століття річ починають виробляти в Lacoste, а також у культових брендах цієї епохи, як-от в Abercrombie & Fitch і Hollister.

Гейлі Бібер у футболці-поло, 2023 рік

Поло глибоко асоціюється з тенісом і спортивним одягом, його називають американською класикою, що випромінює атмосферу заміського клубу без зайвих зусиль. Сьогодні футболка-поло отримала нові інтерпретації, доводячи, що вона входить до числа непідвладних часу атрибутів гардероба. 

Зліва направо: Loewe весна-літо 2024, MSGM весна-літо 2024

У 2023 році tenniscore («естетика тенісу») став великим трендом, що домінував як на корті, так і в наших телефонах, ставши прикладом нової одержимості спортивним дозвіллям. Після того, як мікроспідниця повернулася після 2000-х, її аналог — тенісна сукня — теж почала знову з’являтися на горизонті. Не кажучи вже про те, що жіноча футболка-поло органічно підпадає під концепцію «тихої розкоші», що останнім часом домінує у модному просторі. Футболка-поло — це проста річ, яку легко носити, і, можливо, саме тому ми бачимо, як вона переосмислюється за межами моди 2000-х, та стає чимось унікальним, «гострим», особливо якщо її вкоротити або носити в нестандартний спосіб. 

Футболка-поло на показі Miu Miu весна-літо 2024

Останнім часом мода на жіночі футболки-поло відроджується за ініціативи модних брендів, особливо ця тенденція стала помітною на подіумі сезону весна-літо 2024. Зокрема, цей елемент гардероба з’явився на показі Miu Miu, де його поєднали з надзвичайно короткими шортами, мікроспідницею та джинсами з низькою посадкою, а також доповнили намистом з мушель.

Футболка-поло на показі Miu Miu весна-літо 2024

Заразом Gucci представили розкішний комплект відтінку слонової кістки із логотипом, що складається з вузьких спортивних шортів та поло з коміром і рукавами, обведених фірмовими смугами зелено-червоного кольору. Акцентом у цьому ансамблі стало масивне золотисте намисто.

Футболка-поло на показі Miu Miu весна-літо 2024

Водночас у Dries van Noten продемонстрували більш нестандартний погляд на поло, зробивши його оверсайз і смугастим у сміливих кольорах. Його скомбінували з мідіспідницями, що створює ефект повсякденного, але також елітарного стрітстайл-образу. До того ж багато дизайнерів використали поло як «полотно», на яке наносять логотипи й кольори бренду, розширяючи тим самим уявлення про те, що означає носити поло вдень і роблячи його знову розкішним.

Dries van Noten весна-літо 2024

За межами подіуму не бракує прикладів від стрітстайл-зірок і знаменитостей, як носити поло. Цю річ від Loewe носила вагітна Ріанна торік, а також модель Гейлі Бібер та співачка Тейлор Свіфт. Тож, оновлюючи весняно-літній гардероб, зверніть увагу на поло. Це ідеальна річ для створення легкого й вишуканого образу в стилі преппі. 

За матеріалом L'Officiel USA.

Читайте також: Як носити прозорі сукні — тренд 2024-го і не відчувати себе оголеною

ПОДЕЛИТЬСЯ
На сайте доступны аудиозаписи статей, подкасты и рекомендации стилистов в аудио-формате. Такие материалы отмечены соответствующим знаком(слева).