Що треба знати про «Емілію Перес» — найобговорюваніший фільм Канн із Селеною Гомез

ПОДЕЛИТЬСЯ
Незвичайний гангстерський мюзикл
ПОДЕЛИТЬСЯ

Наприкінці травня в межах Каннського кінофестивалю відбулася прем’єра трилера-мюзиклу «Емілія Перес». Одна з найочікуваніших стрічок події, в якій зіграла співачка й акторка Селена Гомез, уже здобула звання кіногіта. А також — майже 10-хвилинні стоячі овації після своєї прем’єри, і одні з двох головних нагород. Серед останніх — приз журі та категорія найкращої акторки, яку отримали одразу четверо із виконавиць головних ролей стрічки.

Все, що треба знати про найобговорюваніший фільм Канн — «Емілію Перес» — розповідає L’Officiel Online.

Який сюжет?

Селена Гомез у фільмі «Емілія Перес»

 

Згідно з синопсисом, у центрі трилера-мюзиклу «Емілія Перес» — перекваліфікована й недооцінена адвокатка Рита. Вона працює юристом у великій фірмі, що радше допомагає злочинцям, аніж спрямована на їхнє притягнення до відповідальності. Коли до неї звертається нещадний і впливовий лідер мексиканського картелю Манітас, вона бачить вихід зі свого не надто справедливого становища. За надзвичайно великі гроші вона повинна допомогти реалізувати йому план, що він таємно готував роками: очільник гангстерів хоче стати жінкою, якою завжди мріяв бути. 

Хто в акторському складі?

Роль розумної адвокатки в стрічці виконала американська та домініканська акторка Зої Салдана («Аватар», «Коломбіана» й «Вартові галактики»). «Це нетрадиційна історія. Я вважаю, що дуже важливо мати такі історії», — говорила вона про фільм для Variety. «Тож моя єдина надія на те, що вона буде сприйнята з відкритим серцем і розумом».

Зої Салдана у фільмі «Емілія Перес»

 

Іншу головну роль лідера картелю Манітаса, або пізніше Емілії Перес, виконала висхідна трансгендерна зірка Карла Софія Гаксон. До кіногіта з Каннів акторка знімалася в теленовелах. «Я думаю, що цей фільм про силу жіночності», — також поділилася для Variety Карла Софія Гаксон. «Він починається в надзвичайно темному світі насилля, де домінують чоловіки, але завдяки “спільноті” він стає світлішим і кращим». 

Екранну дружину очільника ганстерів Джессі, матір двох дітей, зіграла Селена Гомез. Четвірка, що виконала головні ролі, включаючи мексиканку Андріану Пас, спільно розділила перемогу в категорії для найкращої акторки. Крім того, до акторського складу фільму увійшли Марк Іванір і Едгар Рамірес.

Карла Софія Гаксон у фільмі «Емілія Перес»

Хто посідає режисерське крісло?

Зрежисував та створив сценарій для «Емілії Перес» французький кінематографіст Жак Одіар. Він відомий роботами над різножанровими фільмами, зокрема, «Діпан», що став переможцем 68-го Каннського кінофестивалю у 2015 році, «Пророк» та «Іржа й кістка». 

Селена Гомез та Едгар Рамірес у фільмі «Емілія Перес»

 

«Я хотів, що це була й мильна опера, і музична комедія, і фільм про наркотики, щось таке, на що не можна повісити ярлик, щось таке, що дуже мінливу», — говорив про «Емілію Перес» Жак Одіар для Collider. «Я дійсно намагався зробити це у фільмі, який був відібраний для Канн, драмі, яка постійно змінюється й не піддається навішуванню лейблів».

Розробка фільму відбулася у копродукції з Saint Laurent Productuions — дочірній компанії, яка стала першою в історії модних будинків, що повноцінно займається виробництвом фільмів. Органічно костюми для фільму створив креативний директор дому й дизайнер Ентоні Ваккарелло.

«Емілія Перес» — одна з трьох перших картин, над якою працювали у новозаснованій Saint Laurent Productuions. Дві інші — «Саван» і «Партенопе»  — також дебютувати на Каннському кінофестивалі 2024 року. 

Коли відбудеться світова прем’єра стрічки?

Наразі дата світової прем’єри «Емілії Перес» невідома. А втім, очікується, що стрічка вийде в прокат у Франції 28 серпня. Також повідомляється про можливу появу фільму на стримінговому сервісі Netflix.

Читайте також: Нова Фуріоза: 5 найкращих фільмів з Анею Тейлор-Джой

ПОДЕЛИТЬСЯ
На сайте доступны аудиозаписи статей, подкасты и рекомендации стилистов в аудио-формате. Такие материалы отмечены соответствующим знаком(слева).