Культовий стиль Анджеліни Джолі в фільмі «Турист»

Новини
04.06.2024
ПОДЕЛИТЬСЯ
Жінка-загадка
ПОДЕЛИТЬСЯ

У фільмографії Анджеліни Джолі — безліч картин, які захоплюють глядача чи то акторською грою, чи напруженим сюжетом або красивим візуальним рядом. Однією з таких стрічок є культовий фільм «Турист», який окрім довгоочікуваного екранного дуету вражає винятковим підбором образів головної героїні. Редакція L’Officiel Online розповідає про стиль Анджеліни Джолі в знаковому екш-трилері.

Образи для фільму «Турист» створювала двократна лауреатка «Оскару» Коллін Іствуд. Для Анджеліни Джолі, яка виконала роль Еліз Клінтон-Ворд, художниця з костюмів обрала витончені силуети, які мали відображати жіночність, загадковість та силу героїні.

«Мої ескізи — це сплав старого й нового світу. Я вибрала класичний підхід, уникаючи останніх тенденцій і яскравих кольорів. Я хотів віддати данину поваги архітектурі цього чудового міста (Венеції — прим. ред.). Персонажі вписувалися в цю розкішну обстановку, тому їхній зовнішній вигляд мав бути досить простим. Еліза мала бути одночасно особливо жіночною та енергійною», — ділилася Коллін Іствуд.

Найзнаковішим образом картини «Турист» залишається молочна мідісукня Анджеліни Джолі, яку художниця доповнила яскравим поясом з сатину, бежевою накидкою на плечі та рукавичками в тон. У 2010 році в інтерв’ю для одного з закордонних видань голлівудська акторка зізналася, що для зйомок фільму їй знадобився час, аби сміливо ходити на підборах та правильно тримати сумку.

Серед інших культових образів у стрічці — вечірня сукня в чорному кольорі, поєднана з масивним діамантовим кольє, кришталево-біла сукня максі, чорний костюм зі спідницею та жакетом тощо. Окрім вишуканого крою їх об’єднує унікальність: образи для фільму «Турист» були пошиті спеціально для Анджеліни Джолі за її мірками. Винятком стала лише архівна сіра сукня Чарльза Джеймса, презентована в 1950-х роках.

ПОДЕЛИТЬСЯ
На сайте доступны аудиозаписи статей, подкасты и рекомендации стилистов в аудио-формате. Такие материалы отмечены соответствующим знаком(слева).