Шана Франції: Louis Vuitton презентує нову колекцію ювелірних прикрас

Новини
06.06.2024
ПОДЕЛИТЬСЯ
Данина епохальному часу для країни
ПОДЕЛИТЬСЯ

Louis Vuitton презентує нову колекцію ювелірних прикрас під назвою Awakened Hands, Awakened Minds («Пробуджені руки, пробуджені уми»). Вона натхненна трансформаційним періодом для Франції XIX століття, а також стартом юного Луї Віттона в Парижі.

Це, зокрема період, коли французькі ательє й майстри отримують свободу для досліджень і експериментів. Тоді вибух талантів охопив усі сфери ремесла — від деревообробки й текстилю до ювелірної справи. 

Серед тих, хто зазнав впливу, був 16-річний Луї Віттон, чий приїзд до Парижа у 1837 році збігся з великими змінами навколо. Він розробив власний унікальний метод виготовлення валіз, дебютувавши з пласкою валізою для подорожей, яку можна складати. «Втіливши амбіції, що визначають цю епоху в Франції», — зазначають у Louis Vuitton про досягнення свого засновника.

«Франція XIX століття була феноменальним часом надзвичайних змін, коли Париж дійсно став центром світу», — каже Франческа Амфітеатроф, креативна директорка з годинників і ювелірних прикрас у Louis Vuitton. «Мова дизайну Awakened Hands, Awakened Minds відображає це — всі його тонкощі, ускладнення та інновації, що перетворилися на неймовірні коштовності».

Так, нова шоста колекція ювелірних прикрас Франчески Амфітеатроф для Louis Vuitton складається з 220 виробів на 13 різних тем, і є найбільшою в історії модного дому. 

Серед представлених витворів — кольє Splendeur. Воно прикрашене 52 рубінами, що є найбільшим масивом цього коштовного мінералу, коли-небудь встановленого на одній коштовності. Над одним із найскладніших виробів у колекції працювали 17 майстрів і 30 ювелірів протягом 3,217 годин. Прикраса Splendeur натхненна вишуканим імператорським ліжком, виконаним у складній низькорельєфній різьбі по дереву. 

Також серед ювелірних новинок — кольє Séduction. Воно оспівує текстильне та галантерейне мистецтво — розкішну парчу, жакард і китиці, притаманні Франції XIX століття. Кольє з платини та жовтого золота декороване замбійським смарагдом вагою 12,92 карата. Прикраса стала найскладнішою в колекції з погляду годин, витрачених на її створення. Це 4,276 годин роботи, з них 900 витратили на розробку дизайну.

Читайте також: Що всередині: виставка Tiffany Wonder, де представлені унікальні експонати високого ювелірного мистецтва.

ПОДЕЛИТЬСЯ
На сайте доступны аудиозаписи статей, подкасты и рекомендации стилистов в аудио-формате. Такие материалы отмечены соответствующим знаком(слева).