Дивимося: реалії війни — в трейлері нового фільму Олега Сенцова

Новини
19.06.2024
ПОДЕЛИТЬСЯ
Історія без прикрас та фальші
ПОДЕЛИТЬСЯ

Вийшов перший трейлер нового документального фільму «Реал» українського режисера та військового Олега Сенцова. Його третя повнометражна стрічка побудована на випадковому записі з передової, де перебували Збройні Сили України.

Олег Сенцов став військовим у перші дні повномасштабного вторгнення росії проти України. Зазначається, що в званні лейтенанта він взяв участь у декількох інтенсивних боях. Під час одного з них його бойова машина була знищена російською артилерією. Після цього він перебував у сусідніх окопах і намагався організувати за допомогою рації евакуацію частини свого підрозділу.

Увесь цей час військові перебували під обстрілами. Тож після закінчення боєприпасів потреба в евакуації стала ще більш нагальною. «Ця військова подія на позиціях українсько-російського фронту отримала кодову назву "Реал"», — йдеться в синопсисі. «Саме про неї й знято фільм».

За словами Олега Сенцова, це не кіно в класичному розумінні. «Це шматок життя на війні, що був знятий випадково, але який показує його справжнє обличчя без прикрас та фальші», — говорить він.

Документальний фільм «Реал» був створений у копродукції України та Хорватії. Його світова прем'єра відбудеться на 59-му Міжнародному кінофестивалі в Карлових Варах, що проходитиме з 28 червня по 6 липня. Стрічку покажуть в межах програми «Спеціальні покази».

Читайте також: Могутність слова: 6 важливих українських книжок у Vivat.

ПОДЕЛИТЬСЯ
На сайте доступны аудиозаписи статей, подкасты и рекомендации стилистов в аудио-формате. Такие материалы отмечены соответствующим знаком(слева).