Воля фантазії: вийшла книга про концептуальну фотографію в Україні

Новини
27.06.2024
ПОДЕЛИТЬСЯ
Зображення вітчизняного креативу
ПОДЕЛИТЬСЯ

Видавництво Creative Publishing представило книжку «CONCEPTUAL PHOTOGRAPHY. Сучасні фотографічні експерименти з техніками та образами». Вона розповідає про сучасну концептуальну фотографію в Україні. Авторами книги є Люсія Бондар, видавчиня Creative Publishing та Сергій Мельниченко, засновник школи концептуальної й артфотографії MYPH

Видання охоплює роботи молодих українських фотографів і фотографок. Для їхнього створення вони використовують волю фантазії, камеру миттєвого друку, нестримні поєднання кольорів та цифрові й аналогові формати. А також техніки безкамерної фотографії, коли зображення робляться під час контакту об’єктів зі світлочутливими поверхнями.

 

У книзі фотографії з глибокими сенсами розміщені поряд із цитатами їхніх авторів — випускників школи MYPH та членів її спільноти. За словами фотографів, для них їхня діяльність є вивченням фізичного та духовного, власної сексуальності, чуттєвості, складних і глибоких станів тіла й розуму.

Усі фотографії супроводжує стаття Романа Пятковки, провідного представника Харківської школи фотографії. У ній він розповідає про універсальну творчу техніку колажу, спонтанність і непередбачуваність камер миттєвої дії та експерименти з альтернативними фотографічними методами. 

Читайте також: Метр українського кіно: 3 фільми Олександра Довженка, що має побачити кожен

ПОДЕЛИТЬСЯ
На сайте доступны аудиозаписи статей, подкасты и рекомендации стилистов в аудио-формате. Такие материалы отмечены соответствующим знаком(слева).