Мереживо часу: у Києві пройде виставка української моди XVIII-XX століть

Новини
02.07.2024
ПОДЕЛИТЬСЯ
Експонати з усіх куточків світу
ПОДЕЛИТЬСЯ

З 10 липня в столичній філії Музею історії міста Києва «Музей окупації Києва» проходитиме виставка предметів гардероба видатних киян і жителів інших великих міст. Вона покликана дослідити самоідентифікацію містян крізь їхні речі та простежити еволюцію їхнього стилю.

Експозиція під назвою «Мереживо часу: світська мода на зламі століть» створена в співпраці із Музеєм історії моди Марини Іванової, що заснований однойменною українською колекціонеркою. Вона охопить унікальні зразки моди 1770-1920-х років. Серед них жіночі, дитячі вбрання, взуття та аксесуари.

«Як показує практика та ретельно підібрана колекція Марини Іванової, київська мода ні в чому не поступалася тогочасній паризькій чи лондонській!» — йдеться в анонсі виставки. «Цей факт підкреслює причетність міста до світового контексту».

Зазначається, що експонати для виставки були зібрані з усіх куточків світу. Відвідувачі також зможуть дізнатися значну кількість фактів про відомих киян, що жили в цей непростий і захопливий час.

Атмосферу історичної автентичності передаватимуть фотографії, що відображають життя міста. А також «сюжетні замальовки», які розповідають, як використовувалися ті чи інші речі в повсякденності людей того часу.

«Експозиція буде розміщена в одній із філій Музею історії міста Києва, відомій як “Музей окупації Києва”, що зараз проходить шлях трансформації та переосмислення», — зауважують у Музеї історії міста Києва.

Виставка «Мереживо часу: світська мода на зламі століть» триватиме до 31 грудня.

Читайте також: Іван Марчук — нонконформіст, засновник унікальної техніки «пльонтанізм» та найдорожчий український художник

ПОДЕЛИТЬСЯ
На сайте доступны аудиозаписи статей, подкасты и рекомендации стилистов в аудио-формате. Такие материалы отмечены соответствующим знаком(слева).