Межа екстравагантності: 6 б’юті-трендів із Тижня високої моди в Парижі

ПОДЕЛИТЬСЯ
Або кілька ідей для мудборду краси
ПОДЕЛИТЬСЯ

Минулого тижня добігла кінця екстравагантна й вишукана подія — Тиждень високої моди в Парижі. Поряд із захопливим одягом моделі мали не менш захопливі б’юті-образи, з якими вони нагадували сирен, леді з королівського двору, готичних героїнь і футуристичних мандрівниць у часі. Масивні банти, б’юті-химери та висвітлені брови — про 6 провідних б’юті-трендів із паризьких подіумів розповідає L’Officiel Online.

Нікуди без бантів

Зліва направо: Chanel Haute Couture осінь-зима 2024/2025, Tamara Ralph Haute Couture осінь-зима 2024/2025

 

Досі не піддалися всеохопному захопленню бантами? Тиждень високої моди в Парижі спонукає більше не відкладати цей б’юті-тренд. На показі Chanel масивні банти з атласу, тафти чи оксамиту доповнювали гладкі зачіски, як-от із кінським хвостом або бобом. Для стайлінгу з ефектом пригладженого волосся було використано масло Blu & Green Solid Oil. До речі, засновниця модного дому — Коко Шанель — була великою поціновувачкою цього аксесуару. 

На подіумі Tamara Ralph також не обійшлося без бантів. Зірковий перукар Ларрі Кінг зробив ставку на м’які й блискучі кінські хвости, на яких були зав’язані численні чорні оксамитові банти. 

Ефектні стрілки

Зліва направо: Ardazaei Haute Couture осінь-зима 2024/2025, Imane Ayissi Haute Couture осінь-зима 2024/2025

 

Для тих, хто готовий поекспериментувати зі стрілками, три дні кутюрної моди пропонують кілька опцій для натхнення. Зокрема, макіяж на повіках в Ardazaei включав футуристичні графічні стрілки. Натомість Imane Ayissi вирішили зняти ліміт із довжини стрілок, демонструючи екстравагантний макіяж для світських подій або креативних починань.

Ефект вологості

Зліва направо: Ashi Studio Haute Couture осінь-зима 2024/2025, Dior Haute Couture осінь-зима 2024/2025

 

Гладко зачесане волосся, майже вологе вже кілька сезонів здобуває найстильніших прихильників. Ми розуміємо чому: це елегантно й комфортно, особливо, коли на вулиці вирують високі температури. Такий прийом завдяки своїй витонченості традиційно не обійшов Тиждень високої моди. Так, шоу Ashi Studio нагадало, що гладкий пучок — це ідеальна зачіска для розкішної максісукні або ефектного вечірнього вбрання. Заразом показ Dior надихне на трансформацію в сирен, яка стала можливою з мусом Zara Hair Wet Look Mousse.

Подовжена гривка

Зліва направо: De Pino Haute Couture осінь-зима 2024/2025, Balenciaga Haute Couture осінь-зима 2024/2025

 

Бажаєте заховатися від усього світу та виглядати модно? Обирайте гривку, яка майже спадає на очі. Ще у Dries Van Noten для колекції осінь-зима 2024/2025 надихалися волелюбною жінкою, яка «самостійно стриже свою гривку». Тепер же De Pino й Balenciaga пропонують робити це рідше, залишаючи значну довжину.

Б’юті-химери

Зліва направо: Robert Wun Haute Couture осінь-зима 2024/2025, Charles de Vilmorin Haute Couture осінь-зима 2024/2025

 

Відьомська естетика, віяння готики й гранжу — цього достатньо, щоб візажисти почали створювати химерні б’юті-образи. А також вдосталь, аби відтворити такий макіяж, коли збиратиметеся на макабричну вечірку. До мудборду можна сміливо додавати розпливчастий мейкап із показу Robert Wun, а також представлений у Charles de Vilmorin, що створила українська візажистка Анга Бородіна.

Висвітлені брови

Зліва направо: Jean Paul Gaultier Haute Couture осінь-зима 2024/2025, Robert Wun Haute Couture осінь-зима 2024/2025

 

Висвітлені брови, що були на піку популярності останні кілька років, допоможуть підкреслити очі й надати обличчю певної «м’якості». Сміливий б’юті-тренд знову нагадує про себе, закликаючи до експериментів, зокрема на показах Jean Paul Gaultier і Robert Wun.

Читайте також: Стрітстайл натхнення: що одягають гості Тижня високої моди в Парижі

ПОДЕЛИТЬСЯ
На сайте доступны аудиозаписи статей, подкасты и рекомендации стилистов в аудио-формате. Такие материалы отмечены соответствующим знаком(слева).