Пітьма Голлівуду. Що треба знати про «МаХХХін» — найстильніший горор сезону

ПОДЕЛИТЬСЯ
Жага до слави, змішана з криком
ПОДЕЛИТЬСЯ

На початку липня в український прокат вийшов фільм «МаХХХін». Це забарвлений неоном горор про славу, якої так прагне головна героїня у виконанні висхідної зірки й акторки Мії Гот. Навіть коли її починає переслідувати серійний убивця, вона не зупиняється перед досягненням заповітної мрії. Елізабет Дебікі, Лілі Коллінз, співачка Холзі в акторському складі та мода 80-х — все, що треба знати перед переглядом найстильнішого горору сезону, розповідає L’Officiel Online.

Кадр із фільму «МаХХХін»

Про що фільм?

Максін Мінкс, яку зіграла Мія Гот — та, хто мріє стати знаменитою акторкою. Її минуле сповнене темних сторінок: шість років тому вона вижила в «техаській різанині». У своєму теперішньому героїня, що раніше була порноакторкою, нарешті отримує головну роль — у горорі «Пуританин II». Проте в Лос-Анджелесі на тлі 80-х її чекає ще одна зловісна перепона перед зірковим майбутнім. Йдеться не лише про таємниці її минулого. За нею починає стежити приватний детектив, а також серійний вбивця на прізвисько «Нічний Сталкер», що переслідує молодих акторок. Проте навіть смертельна небезпека не зупиняє рішучу налаштовану Максін Мінкс у гонитві за славою.

«Головна ціль Максін — стати зіркою, і вона зробить все, що для цього потрібно», — говорив режисер фільму для Deadline. «Її мета — бути тією людиною, якою вона хоче стати. Це ця невловна, далека річ, що вимагає божевільних амбіцій — і божевільної, щасливої можливості».

Хто в акторському складі?

Окрім акторки Мії Гот, що виконала головну роль акторки-початківиці, у фільмі зіграли інші зіркові обличчя. Зокрема, лауреатка «Золотого глобуса» Елізабет Дебікі за роль принцеси Діани в серіалі «Корони» втілила на екрані режисерку Елізабет Бендер. Остання працює над горором, в якому зніматиметься героїня Мії Гот. Ще одну акторку у фільмі «МаХХХін» зіграла Лілі Коллінз («Емілі в Парижі»). Крім того, роль також сповненої мрій подруги Максін виконала співачка Холзі.  

Кадр із фільму «МаХХХін»

 

«Я бачу Максін Мінкс як супергероїню, тому що вона людина, яка дійсно яка не має на кого покластися, окрім себе самої», — говорила в одному з інтерв’ю Мія Гот. «Вона в Каліфорнії, в Голлівуді, сама по собі. Для Максін це щось на кшталт “або пливти, або потонути”. Це буде її кінець або її початок».

Якою є мода у фільмі?

Образ, створений для Мії Гот художницею з костюмів Марі-Ен Сео, був натхненний знаковими трилерами й особистостями. Серед них «Обличчя зі шрамом», де з’являється героїня з культовим стилем у виконанні Мишель Пфайффер. Також натхненням стали колишня порноакторка Трейсі Лордс і співачка й акторка Деббі Гаррі в 70-х. У фільмі персонажка Мії Готі з’являється в ансамблях в естетиці 80-х, як-от приталеному «подвійному» денімі, зокрема в топі з блискавкою, сукнях із вирізами, зеленому бомбері й шкіряних штанах.

Кадри з фільму «МаХХХін»

 

Для образу Елізабет Дебікі, яка зіграла у фільмі режисерку, були обрані більш класичні й практичні речі. Це біла сорочка, джинси із завищеною талією й шкіряний тренч. Натхненням для створення її гардероба став образ режисерки Пенелопи Сферіс.

Як стрічка пов’язана з іншими фільмами?

«МаХХХін» — завершальна частина трилогії від режисера Ті Веста, що відомий роботою над фільмами жахів. До неї також входять фільми «X» і «Перл». У всіх трьох стрічках головну роль виконала Мія Гот. «X» — перший фільм трилогії, де глядачі знайомляться з героїнею Максін, якій вдається врятуватися від вбивці літнього віку, на ім’я Перл. Натомість «Перл», приквел цієї стрічки, розповідає історію, власне, молодої Перл. Горор «МаХХХін» своєю чергою завершує серію фільмів жахів.

Чи наявний трейлер?

Відчути атмосферу 80-х та фільму «МаХХХін» можна завдяки трейлеру, який студія A24 представила на початку квітня цього року.

Читайте також: Аристократи, гладіатори й Наталі Портман. Ось 6 серіалів, які ми дивитимемося в липні.

ПОДЕЛИТЬСЯ
На сайте доступны аудиозаписи статей, подкасты и рекомендации стилистов в аудио-формате. Такие материалы отмечены соответствующим знаком(слева).