Трендовий радар: довгі джинсові шорти — головне придбання літа

Тренды
22.07.2024
ПОДЕЛИТЬСЯ
Як для «виходу у світ», так і для буднів
ПОДЕЛИТЬСЯ

Тривалий час денімові шорти, також відомі як джорти, довжиною до коліна або й нижче здавалися модним анахронізмом. Популярні в 90-х і на початку 00-х, вони зникли з трендового радара на десятиліття. А втім, сьогодні знову вийшли на модну арену з наполеонівськими планами. Так, протягом останніх «теплих» сезонів у них з’явилися Белла й Джіджі Гадід, Гейлі Бібер, Емілі Ратаковскі та Charli XCX. 

Інфлюенсерка Еллі Дельфін @slipintostyle

 

Цього літа в супроводі аномальної спеки доволі легко зрозуміти переваги довгих денімових шортів. По-перше, широкі моделі дозволяють досягнути повітропроникності, що допомагає краще переживати високі температури. По-друге, це універсальність стилізації. Додайте ефектні босоніжки й блейзер, коли націлюєтесь на ошатний образ, або ж зробіть ставку на довгі денімові шорти-карго, якщо бажаєте зануритися у «вуличний» стиль. По-третє, коли все ж температура опускається, така річ зможе стати гармонічним супутником ранньої осені, поєднавшись, наприклад, зі светром.

Окрім знаменитостей і інфлюенсерок, підтвердженням модної домінації таких моделей є безперечно подіуми. Valentino пропонують зібрати образ повністю з деніму з акцентною сумкою, тобто вдягнутися в «канадський костюм». Натомість французький бренд Rentrayage вдається до схожого прийому, але міксує денім різних відтінків. Звернулися до «канадського костюма» і в Dries Van Noten, надихаючи на створення вишуканого образу з цим фешн-інгредієнтом. 

Зліва направо: Rentrayage весна-літо 2024, Dries Van Noten весна-літо 2024, Valentino весна-літо 2024

 

Не обійшлося без довгих денімових шортів у таких великих модних гравців, як-от Chanel і Dior. Перші — зробили ставку на барвисто забарвлений денім зі значною кількістю декоративних елементів, зокрема на ремені, шиї, балетках та сумці. Другі — нагадали, що потертості й ефект «зношеності», як-от у представлених шортах, не втрачають актуальності.

Зліва направо: Tanner Fletcher весна-літо 2024, Dior весна-літо 2024, Chanel Pre-Fall 2024

 

Водночас для тих, хто обожнює поєднувати різні стилі та естетики, натхненням стане образ із подіуму Tanner Fletcher. Нью-йоркський бренд скомбінував в одному ансамблі сорочку з оборками, ковбойські чоботи, чорні протисонцеві окуляри й довгі денімові шорти-карго, які до того ж були прикрашені бантами.

Читайте також: Натуралістичне перехрестя: плетене та в'язане взуття — головна інвестиція літа.

ПОДЕЛИТЬСЯ
На сайте доступны аудиозаписи статей, подкасты и рекомендации стилистов в аудио-формате. Такие материалы отмечены соответствующим знаком(слева).