script async="async" src="https://securepubads.g.doubleclick.net/tag/js/gpt.js">

Уніформа романтика: клітинка віші — головний принт цього сезону

Тренды
05.08.2024
ПОДЕЛИТЬСЯ
Розбираємося, з чим та як носити
ПОДЕЛИТЬСЯ

Складно обрати більш літній принт, аніж клітинка віші, також відома як гінгемовий візерунок. Асоціативно вона одразу переносить на пікнік у супроводі сонця, пляжну прогулянку або на атмосферні променади містом. Відомий своєю позачасовістю, цей романтичний і грайливий принт органічно повернувся й цього літа. Якщо Бріджит Бардо одружувалася в сукні в клітинку віші, Джуді Гарленд — знімалася у «Чарівнику країни Оз», то в наш час прихильницями візерунка є Кейт Міддлтон, Скарлетт Йоганссон і Джіджі Гадід.

Кейт Міддлтон

 

Невіддільна від сучасної моди, клітинка віші походить з Азії та поширилася в Європі XVIII століття. Як доводять подіуми й стрітстайл зірки, сьогодні візерунок далеко не обмежується ніжними сукнями. Цього сезону дизайнери й ікони стилю пропонують під час носіння гінгемового візерунка експериментувати з багатошаровістю, міксом принтів, а також обирати блейзери, жакети, спідниці, сорочки й укорочені штани.

Зліва направо: MSGM весна-літо 2024, KSENIASCHNAIDER весна-літо 2024, MSGM весна-літо 2024

 

Так, у MSGM презентували барвисте поєднання в стилі преппі з поло, мініспідницею в клітинку віші та гольфами. Крім того, італійський бренд інтегрував гінгемовий принт у блейзер, просовуючи одночасно тренд на «відсутність» штанів і мікрошорти. Натомість український KSENIASCHNAIDER зробив ставку на сорочку, яка комбінує гінгемовий принт з іншими.

 

Зліва направо: Leonard Paris весна-літо 2024, Nadya Dzyak весна-літо 2024, Versace весна-літо 2024

 

Звісно, у своїй преппі колекції Versace також не обійшлися без клітини віші, надаючи їй більш лаконічного, класичного вигляду. Ще один український модний гравець Nadya Dzyak пропонує урізноманітнити сукню з гінгемовим візерунком драпіруванням, глибоким V-вирізом і розрізом на подолі. Якщо ж ви бажаєте зануритися в ретро-настрій, укорочені штани в клітинку віші Leonard Paris стануть необхідним для цього натхненням.

Зліва направо: Kimhekim весна-літо 2024, Marc Jacobs весна-літо 2024, Tibi весна-літо 2024

 

Вже готові додати гінгемовий візерунок у свій гардероб? Є хороші новини: він залишиться з нами цієї осені та зими. Набувши більш нейтрального забарвлення, принт прикрасив багатошарові образи в Tibi та Kimhekim. Для тих, хто не готовий розлучатися з літом, Marc Jacobs пропонує й іншу опцію — сюрреалістичний світло-рожевий топ.

Читайте також: Трендовий радар: довгі джинсові шорти — головне придбання літа

ПОДЕЛИТЬСЯ
На сайте доступны аудиозаписи статей, подкасты и рекомендации стилистов в аудио-формате. Такие материалы отмечены соответствующим знаком(слева).