Мистецька платформа Spilne Art проведе серію подвійних виставок. Розпочнуть "діалоги" Олексій Аполлонов та Антон Тарасюк

Lifestyle
03.08.2021
«Діалог поколінь»
ПОДЕЛИТЬСЯ

Платформа сучасного мистецтва Spilne Art проведе серію виставок «Діалог поколінь», в яких художники України різних поколінь будуть шукати спільні сенси та нові форми експресії. На першій експозиції, яка відкриється 3 серпня в коворкінгу Peremoga, почнуть творчу розмову Олексій Аполлонов та Антон Тарасюк.

 

«Для нас важливо, щоб художники старшого покоління були відкриті для діалогу з молодим поколінням, ми впевнені, що тільки у творчій синергії ми можемо створювати культурне майбутнє України», — підкреслюють організатори платформи.
«У серії робіт для «Діалогу поколінь» я мовою метафори і алегорії хотів передати людські стани. Мені хотілося помістити душевні блукання в образ коня — апофеозом серії стала робота «Мона Ліза», в очах героїні — гідність та спокій, мені здається, саме до цього стану ми повинні прагнути», — розповідає Антон Тарасюк.
«При створенні робіт я зробив акцент на важливості несподіваного і силі побаченого. Роботи, представлені в «Діалозі», — це сплав внутрішнього драматизму і в той же час безтурботності», — ділиться Олексій Аполлонов

Олексій Аполлонов народився у 1962 році в Києві, в мистецькій родині. Вчився в художній студії видатного майстра українського модерну Віктора Зарецького. Закінчив Українську академію мистецтва за спеціальністю «монументальний живопис» в класі Віктора Шаталіна. Творчість Олексія відрізняється багатою палітрою жанрів: абстрактний, нефігуративний живопис, портрети й натюрморти, сюжетні композиції, пейзажі. Художник часто експериментує з кольором під впливом фовістів.

Антон Тарасюк народився у 1986 році в Алчевську, живе і працює в Києві. Працює у стилі симплізм та переосмислює складні, глибокі сенси в прості форми. Митець зображує нескладні фігури, лінії та плями, навмисно спрощуючи образи, та піднімає у своїх роботах теми смислу життя, духовного зросту та пізнання самого себе.

Виставка триватиме з 3 серпня по 19 вересня

Коворкінг Peremoga

вул. Ярославів Вал, 15

 

Читайте також: 

Колонка Тиберія Сільваші: Мистецтво визначення сучасності

ПОДЕЛИТЬСЯ
На сайте доступны аудиозаписи статей, подкасты и рекомендации стилистов в аудио-формате. Такие материалы отмечены соответствующим знаком(слева).