Рецепт вихідного дня: алюзія на спанакопіту з сиром та зеленню

Foodie
19.06.2022
ТЕКСТ: олексій нілов
Недільний обід з Олексієм Ніловим
ПОДЕЛИТЬСЯ

Грецьке тісто філо, хвала небесам, не потрібно готувати самостійно. Сьогодні це поширений та доступний напівфабрикат у морозильних камерах супермаркетів. Молдовські вертути та грецькі спанакопіти зі шпинатом та фетою надихнули мене на свій варіант пирога: сир, пучок весняної зелені та трохи пармезану для пікантності. І не шкодуйте вершкового масла — листи повинні бути добре просочені!

Отже, беремо 350 г сиру жирністю 5%, 3 столові ложки натертого пармезану, по жмені рубаної петрушки, кропу та зеленої цибулі, 2 яйця, сіль, свіжомелений перець, 50 г розтопленого вершкового масла, 6 листів тіста філо, кунжут.

01 00
ПОДЕЛИТЬСЯ

Духовку розігріти до 180 градусів. У миску відправити сир, пармезан, зелень, яйця, додати сіль та перець за смаком, добре перемішати. Викласти два листи філо довгою стороною паралельно краю столу, а короткі сторони — внахлест на 5 см. Змастити листи розтопленим вершковим маслом за допомогою пензлика. Зверху покласти ще 2 листи, знову змастити маслом. І ще два листи — і знову масло. 

01 00
ПОДЕЛИТЬСЯ

Начинку розподілити, відступивши від нижнього краю 3-5 см по всій ширині листа (як показано на фото). Щільно звернути рулет, потім скрутити його в спіраль і скласти у форму для запікання.

Змастити вершковим маслом, посипати кунжутом і відправити в духовку на 30-40 хвилин. Готовий пиріг подавати порційно з томатним соком або сухим білим вином.

 

Читайте також: 

Рецепт вихідного дня: пиріг з сиром та молодою цибулею

ПОДЕЛИТЬСЯ
На сайте доступны аудиозаписи статей, подкасты и рекомендации стилистов в аудио-формате. Такие материалы отмечены соответствующим знаком(слева).