Капелюхи-подушки та пухнасті хустки від Ruslan Baginskiy в колекції іспанського бренду Palomo Spain

Тижні Моди
14.02.2023
ТЕКСТ: Володимир Мотричук
ПОДЕЛИТЬСЯ
FW 23/24
ПОДЕЛИТЬСЯ

У рамках Нью-Йоркського тижня моди іспанський бренд Palomo Spain презентував нову колекцію зима-осінь 23/24. Аксесуари для лінійки були створені в колаборації з Ruslan Baginskiy.

Нова колекція The closet розкриває гендерні та квірні питання щодо самовідчуття та самопрезентації. Креативний директор бренду Алехандро Гомез Паломо у прев’ю до колекції розповів, що під час створення колекції він думав “про всіх у своєму оточенні” та додав, що переконаний: кожен мав дитячу а-гендерну історію з переодяганням та використанням речей з маминого або татового гардеробу. Його робочий мудборд був наповнений дитячими фото, а сама колекція “це більше про інтуїтивне відчуття, аніж про моду”.

Для колекції осінь-зима український дизайнер Руслан Багінський створив п'ять різних форм аксесуарів у 14 кольорах та матеріалах. Продовжуючи гру з дитячим перевдяганням та різним одягом і прикрасами, що дають дитині а-гендерне відчуття, бренд Ruslan Baginskiy створив капелюхи у вигляді великої подушки, хустки та шапки на зав’язках, ніби з рушника, і відтворив пухнасті головні убори, створені наче з м’якої іграшки.

Нова колекція дуже яскраво та сміливо презентує моду без прив’язки до конкретної статі: ми бачимо чоловічі сукні, різнокольорові високі черевики на зав’язках, мінісукні, яскраві принти та  мініюбки, а також ненатуральне хутро, банти-зав’язки і багато яскравої фурнітури та деталей.

Для створення чоловічої сукні Алехандро Гомез Паломо звернувся для дослідження квір-культури, історичних референсів його рідної Іспанії і навіть до іконографії Ренесансу - це все допомогло створити, на його погляд, сучасний спектр маскулінної сукні.

Читайте також: Air Force 1: Jacquemus готують нову колаборацію з Nike

ПОДЕЛИТЬСЯ
На сайте доступны аудиозаписи статей, подкасты и рекомендации стилистов в аудио-формате. Такие материалы отмечены соответствующим знаком(слева).