script async="async" src="https://securepubads.g.doubleclick.net/tag/js/gpt.js">

Таємничий Frolov, весілля в Gunia Project і 10-річчя The Coat. Ось найяскравіші події двох днів Ukrainian Fashion Week

Тижні Моди
04.09.2024
ПОДЕЛИТЬСЯ
Головне з початку історичної події
ПОДЕЛИТЬСЯ

1 вересня розпочався 55-й Ukrainian Fashion Week. Ця подія сезону весна-літо 2025 має історичний масштаб — вперше тиждень моди проходить в Києві з початку повномасштабного вторгнення росії проти України. У ньому беруть участь близько 50 українських брендів, як всесвітньо відомі голоси, так і висхідні імена. Символічним відкриттям Ukrainian Fashion Week став OPENING MANIFEST на сходах столичного «Українського Дому». Під час цієї спільної заяви до міжнародної спільноти учасники заходу, дизайнери й фешн-журналісти, тримали гасла англійською, як-от «Сміливі, щоб творити майбутнє» та «Ми створюємо надію, попри війну»

Покази брендів відкривала хвилина мовчання й подяка українським захисникам і захисницям, завдяки яким сьогодні проходить Ukrainian Fashion Week. У просторі Мистецького арсеналу, де пройшла частина показів, також була представлена портретна галерея представників української фешн-індустрії, які вступили до лав Збройних Сил. Цього сезону спільною метою брендів і гостей показів є збір коштів на обладнання для паліативного відділення Реабілітаційної клініки Святенко.

Найзагадковіший показ Frolov, «весілля» в Gunia Project і 10-річчя The Coat — про ці та інші найяскравіші події перших двох днів Ukrainian Fashion Week розповідає L’Officiel Online.

Gunia Project

У супроводі магнетичного живого співу показ Gunia Project пройшов всередині музею «Золоті ворота». В атмосфері символу столиці й частково збережної будівлі, котра є унікальною сакральною пам’яткою Київської Русі, розмістили стіл із виробами бренду, що наче запрошував доєднатися до українського традиційного весілля. Сама колекція «Вільце» стала переосмисленням останнього з його символами й компонентами крізь сучасний погляд, а її назва відсилає до весільного деревця з обрядів. 

Всі вбрання — просторі максісукні, деконструйовані сорочки й затишні светр та жилет — були забарвлені у відтінки білого. «Вільце» — це лімітована колекція, створена спеціально для Ukrainian Fashion Week. Її вироби виготовлені в єдиному ексклюзивному екземплярі й не будуть відтворені для повторного продажу. 

01 00
ПОДЕЛИТЬСЯ

KSENIASCHNAIDER

Ідеальне місце для показу вуличної колекції — сама вулиця, вважають у KSENIASCHNAIDER. Тож на одній із центральних столичних пройшло шоу з відповідними атрибутами — рухами транспорту, перехожими й міським галасом.

No Fixed Form — так звучить назва нової колекції дизайнерів Ксенії й Антона Шнайдерів, що «обирають легший, тонший і більш гумористичний підхід до життя та моди». У ній з’явилися спідниці-балони, що під час ходи ефектно пружинили, речі в колаборації з Adidas і різноманітний одяг із традиційно поробленого деніму. А також куртки, спідниці та штани з принтом, що виглядав так, ніби джинси приклеєні до носія, штани з вшитою спідницею й трикотажні вироби.

01 00
ПОДЕЛИТЬСЯ

The Coat by Katya Silchenko

Цієї осені The Coat святкує 10-річчя. Початок відзначення цього ювілею відбувся в атмосферному саду біля Національної Опери України з показом осінь-зима 2024/2025. Як розповідає дизайнерка Катерина Сільченко, колекція є квінтесенцією роботи першого десятиліття The Coat. 

У кожному виході моделей можна віднайти коди бренду, маніфестанта жіночності, в новому прочитанні: це фірмове двоколірне пальто, корсетні лінії, акцентні баски, кокетливе пір’я, спокусливі сітка та шкіра, дублянки й кейпи. Провідним кольором колекції став cherry red, його збалансовували сірий і бежевий. Наприкінці показу дизайнерка Катя Сільченко вийшла з усією командою — 100 працівниками бренду. Такий вихід — це не зворушлива крапка, а символ нового розділу. 

01 00
ПОДЕЛИТЬСЯ

Khrystyna Rachytska

У межах Ukrainian Fashion Week етнобренд Khrystyna Rachytska представив нову колекцію вечірнього вбрання. Кожен виріб створений вручну, він поєднує традиційну українську вишивку й крій з сучасними матеріалами та методами обробки. Основні матеріали колекції — льон, коноплі, шовк і вовна. Їх використали для створення витончених блузок, суконь, жакетів та штанів. Палітру склали нейтральні й традиційні відтінки для бренду, як-от чорний, сірий, молочний та білий. Акцентом колекції стали майстерно виконані прикраси, як-от силянки й нашийні вишиті бісерні стрічки.

«Ми прагнемо показати нове переосмислення етностилю, що виходить за межі сучасних стереотипів; підкреслюючи силу національного вбрання, надихаючи й завойовуючи серця поціновувачів у всьому світі», — зазначають у бренді.

01 00
ПОДЕЛИТЬСЯ

TONiA

TONiA — молодий бренд, що транслює життєствердність. Він заснований під час повномасштабної війни Антоніною Белінською, художницею з костюмів фільмів «Захар Беркут» і «Я, “Побєда” і Берлін». Цього сезону TONiA став переможцем премії для молодих брендів, учасників Ukrainian Fashion Week, що започаткував бренд Kachorovska.

Нова колекція бренду складається з 15 образів та присвячена українкам, які живуть у непростий воєнний час, але віднаходять сили зберегти любов до життя. До неї увійшли шовкові хустки з символом дерева життя, скульптурні жакети, штани й спідниці вільного крою, а також напівпрозорі сукні, спідниці й шорти з бісером і лелітками.

01 00
ПОДЕЛИТЬСЯ

Vorozhbyt&Zemskova

У новому сезоні Vorozhbyt&Zemskova, заснований у 1997 році Тетяною Земсковою та Оленою Ворожбит, знову надихається урбаністикою, енергією та стилем великих міст. Зокрема, індустріальною архітектурою, елементами лофту, фактурами бетону й асфальту. Для міст, що ніколи не сплять і вдягнулися в «броню», де люди стали витривалішими й сильнішими, дизайнерки створили вбрання у всіх відтінках сірого, молочному, чорному, білому й перлинному. Колекція, як і саме місто, поєднує суворість із ніжністю в шовкових костюмах, напівпрозорих верхах з органзи, пряжках, високих горловинах та кашемірі.

01 00
ПОДЕЛИТЬСЯ

Frolov

Звання найзагадковішого й найобговорюванішого показу сезону належить Frolov. Дизайнер Іван Фролов та театральний режисер Іван Уривський об’єднали зусилля, щоб створити містичне й перформативне шоу, а саме інтерпретацію української народної казки «Івасик-Телесик». Знімання було заборонене — камери смартфонів гостей заклеїли. Дійовими особами в цій захопливій постановці й історії про кохання виступили Тесляр, Івасик-Телесик, Лебідка та Змія. Роль останньої виконала Соломія Кирилова, зірка фільму «Памфір». Вбрання цих героїв відповідно казкові — це напівпрозорі вбрання, зміїний принт, оксамит, лелітки й мереживо.

01 00
ПОДЕЛИТЬСЯ
ПОДЕЛИТЬСЯ
На сайте доступны аудиозаписи статей, подкасты и рекомендации стилистов в аудио-формате. Такие материалы отмечены соответствующим знаком(слева).