Що показали модні бренди — від Loewe до Gucci — на Тижні дизайну в Мілані

ПОДЕЛИТЬСЯ
Фірмові коди в інтер’єрі
ПОДЕЛИТЬСЯ

21 квітня добіг кінця один із найбільших і найпрестижніших маркетів меблів і дизайну у світі — Тиждень дизайну в Мілані, відомий як Salone del Mobile. Поміж творінь авторитетних архітекторів та дизайнерів у події, що щороку відвідують близько 500,000 іноземних відвідувачів, взяли участь і флагмани модної індустрії. Від диванів і комодів у відтінку Gucci Ancora до ламп-капелюхів MCM — L’Officiel Online розповідає про найяскравіші творіння від модних брендів на Тижні дизайну в Мілані.

Bottega Veneta

В історії Bottega Veneta вкорінена повага до ремесла й майстерності, що також втілилася на Тижні дизайну в Мілані. У партнерстві з італійською компанією меблів Cassina та фондом архітектора Ле Корбюзьє дім представив інсталяцію On the rocks. Ле Корбюзьє — піонер модернізму, 17 проєктів якого увійшли в список всесвітньої спадщини ЮНЕСКО. Інсталяція під творчим керівництвом креативного дизайнера Bottega Матьє Блазі зосередилася навколо одного з його творінь — табурету LC14. Розроблений вперше у 1952 році й схожий на коробки, у межах події він з’явився у шкіряному й дерев’яному оформленні. 

Gucci 

Gucci Ancora — фірмовий темно-червоний відтінок, що представив у дебютній колекції креативний директор дому Себато де Сарно. На Тижні дизайну в Мілані він з’явився в п’яти об’єктах у межах проєкту Gucci Design Ancora. Вони стали переосмисленням робіт відомих італійських креаторів. Серед них диван Le Mura, створений у 1972 році Маріо Белліні, килим Clessidra дизайнера П’єро Порталуппі та ваза Opachi Тобіа Скарпи. Також у відтінку Gucci Ancora презентували комод, розроблений Нандою Віго у 90-х, та лампу Parola від Гае Ауленті й П'єро Кастільйоні, яку вперше презентували в 1980 році.

Hermès 

На цьогорічний Тиждень дизайну в Мілані Hermès повернувся з колекцією сучасних об’єктів, що натхненні спадщиною дому. Вона включає геометричне покривало, розроблене за малюнком митця Йохена Гарнера. Невеликі барвисті прапорці на ньому запозичені з кінного спорту. Як відомо, саме з виробів для коней починається історія Hermès. Також було представлено шкіряне крісло в модерністській традиції з алюмінієвими елементами. Заразом ноу-хау зі шкіряної справи було використано для створення лінійки предметів для дому, як-от кошику для ковдр і відерець Derby.

Loewe

Цьогоріч модний дім Loewe цьогоріч об’єднався з 24 креаторами для створення серії ламп LOEWE Lamps. Кожна з них створена окремим творцем, що дозволило використати спектр медіумів. Представлені лампи, зокрема, включали світильники з уруші й коноплі, кераміки та паперу, а також із кінського волосу поєднаного з неіржавною сталлю.

Issey Miyake

  

Як і інші бренди, у своїй співпраці з творцями Issey Miyake звернулися до власних кодів. Японський бренд, відомий експериментами з матеріалами й фактурами, об’єднався з нідерландським колективом We Make Carpets, що перетворює звичайні речі в істаляції-коври. Так, у межах Тижня дизайну в Мілані був представлений Skewer Carpet 2 — інсталяція з 60,000 бамбукових шпажок, пофарбованих, встановлених у пінопласт і підтримуваних рамою. Інша робота — Pin Carpets 2-6 — створена з тисяч латунних та сталевих складок та голок, вставлених в різні дерев’яні конструкції. Дизайн цих об’єктів дозволяє їх згинати та переносити.

MCM

У межах свого дебюту на Тижні дизайну в Мілані бренд MCM вирішив розмити рамки моди та речей, які розташовані в домашніх середовищах. Концепція колекції була розроблена Альберто Біаджетті й мисткинею Лаурою Балдассарі. Вона включає сім об’єктів, як-от світлодіодний ліхтар Clepsydra, абажур якого можна носити як капелюх, рюкзак Pet з окремими відділеннями для тварин і необхідних речей, а також рулони-килимки Tatamu, що можуть ліжком або чим завгодно, залежно від того, як їх скласти.

Читайте також: Культурний гід: 5 головних виставок квітня у Києві

ПОДЕЛИТЬСЯ
На сайте доступны аудиозаписи статей, подкасты и рекомендации стилистов в аудио-формате. Такие материалы отмечены соответствующим знаком(слева).