«Я знаю, що в мені є щось»: 7 правил життя Ральфа Лорена

Новини
14.10.2024
ПОДЕЛИТЬСЯ
ПОДЕЛИТЬСЯ

Його кар’єра розпочалася в 1967 році в крихітному орендованому офісі в нью-йоркському Empire State. Виходець з сім’ї єврейських іммігрантів Ральф Лорен нині займає своє місце в рейтингу Forbes, а його статки оцінюються в понад $ 10 мільярдів. Сьогодні завжди усміхнений дизайнер відзначає своє 85-річчя, а редакція L’Officiel Online згадує, у які правила успіху вірив Ральф.

Йти за мрією

«Я пішов до свого боса і сказав: «Послухайте, я хотів би розробити дизайн цих краваток, тому що я думаю, що вони можуть бути іншими». Він відповів: «Світ ще не готовий до Ральфа Лорена». Я ніколи цього не забуду, думаю, це був комплімент»

Ральф Лорен вірив у зміни. Для дизайнера вони почалися з широких краваток. Разом зі своєю дружиною Ріккі Ральф жив в однокімнатній квартирі в Бронксі, поруч з якою проходила залізнична станція. Накопичень — і кредиту в $ 50 000 — вистачало лише на оренду крихітного офісу, а краватки дизайнер зберігав у шухляді свого робочого стола. Ріккі пришивала бирки, а Ральф у старому бомбері та джинсах розвозив на таксі замовлення по магазинах одягу.

Бути кращим з кращих

«Моя філософія завжди полягала в тому, що я можу продавати й джинси, і футболки, і сукні за $5,000 - просто вони мають бути найкращими з того, що є»

Успіх Polo (широку краватку носить навіть президент США Джон Ф.Кеннеді!) став початком для розвитку Лорена як дизайнера одягу. Ральфа приваблювала «американська мрія», яка мотивувала і його самого. У 1968-му році дизайнер представив першу чоловічу колекцію, а за три роки після  — дебютну лінійку жіночих сорочок. Логотипом бренду Ральф Лорен обирає гравця в поло як символу влади, вишуканості та грації.

Не зраджувати собі

«Я ніколи не ходив до школи моди. Не знав, хто такий дизайнер. Я вірив, що в мені щось є, але не знав, що саме. І це «щось» легко могло бути просто нічим»

Лаконічні форми, природні відтінки, розкішні матеріали — Ральф Лорен завжди мав власне чітке уявлення про стиль. Його дизайнер вважав непідвладним моді, та й взагалі нерідко висловлювався про шкідливість трендів. Справжній смак Лорен бачив у якості їжі, яку вживає людина, спорті, яким займається, та станом її тіла.

Бути відкритим до нового

«Мені подобається кидати виклик новим ідеям»

У 1974 році Ральф Лорен створив чоловічі образи для фільму «Великий Гетсбі», що поклало інтерес дизайнера до кіноіндустрії. Серед його друзів — Кері Ґрант, Одрі Хепберн, Вуді Аллен та інші. Неочікуване «так» Ральф Лорен відповів і на пропозицію знятися в серіалі «Друзі», де в одній з епізодичних сцен дизайнер опиняється в ліфті зі своєю працівницею Рейчел Грін.

Цінувати сім’ю

«Ваші діти стають вираженням вас самих, ваших мрій. Мої діти вже виросли, але я все ще думаю про них, коли вони були маленькими. Вони ніколи не старіють у моїй пам'яті»

Ральф мав тісні стосунки з батьками, які навчили його любити. Зі своєю дружиною дизайнер познайомився на огляді в окуліста, де Ріккі працювала в приймальній. У шлюбі, який триває вже 60 років, народилися троє дітей: Ендрю, Девід та донька Ділан.

Жити без обмежень

«Я думаю, я щаслива людина. Я можу робити те, що подобається мені, і на своїх вимогах»

Лорен  — єдиний дизайнер, який чотири рази отримував найвищі нагороди CDFA. А ще — Ральф є першим американським дизайнером, що отримав орден Британської імперії та можливість називатися рицарем-командором.

Мати хобі

«Автомобілі можуть розповісти про вас стільки ж, скільки й ваш одяг»

Першим авто Ральфа Лорена став Morgan 4/4 з червоним салоном. Сьогодні колекцію ретро автомобілів дизайнера називають однією з найважливіших у світі. У ній представлено понад 70 авто, серед яких — Ferrari Testa Rossa 1958 року, Bentley 1929-го та один з двох наявних Bugatti type 57SC вартістю $ 41 мільйон. 

ПОДЕЛИТЬСЯ
На сайте доступны аудиозаписи статей, подкасты и рекомендации стилистов в аудио-формате. Такие материалы отмечены соответствующим знаком(слева).