Редакція L’Officiel на екскурсії «Проекту Енеїда»

Искусство
28.09.2017
ПОДЕЛИТЬСЯ
Команда L’Officiel побувала у Національному художньому музеї, в якому зараз триває одна з наймасштабніших виставок сезону, присвячена знаменитій поемі Івана Котляревського «Енеїда»
ПОДЕЛИТЬСЯ

Екскурсію для L’Officiel та друзів редакції провів один із кураторів проекту Павло Гудімов. Він розповів, що головний акцент був зроблений на візуальній складовій «Енеїди», яка до цього часу була малодослідженою.

Над проектом працювали чотири куратори: окрім Павла Гудімова, його створювали Діана Клочко, Поліна Ліміна та Данило Нікітін. Для виставки їм  вдалося зібрати 200 артефактів з 11 музеїв, кількох приватних колекцій та сімейних архівів. Це ілюстрації художників, які працювали над «Енеїдою» з кінця 19-го століття до 2000 року, афіші вистав, графіка, книги, відеоматеріали, за якими можна дізнатися не тільки історію інтерпретації поеми «Енеїда», але й побачити розвиток візуального мистецтва за останні 150 років.

Окрім того, наші редактори побачили, яким було легендарне київське літературне кафе «Еней», оформленням якого займався Анатолій Базилевич, а також послухали уривки опери, поставленої на сцені Київського оперного театру у 1959 і подивились анімаційну версію «Енеїди» 1991 року.

Побачити «Проект Енеїда» можна до 29 жовтня 2017 року у Національному художньому музеї (вул. Грушевського, 6)

ПОДЕЛИТЬСЯ
На сайте доступны аудиозаписи статей, подкасты и рекомендации стилистов в аудио-формате. Такие материалы отмечены соответствующим знаком(слева).