script async="async" src="https://securepubads.g.doubleclick.net/tag/js/gpt.js">

Актор Піоло Паскуаль — про горор на Netflix, потенціал філіппінської індустрії й любов до власної справи

Герои
30.07.2024
Залаштунками 30-річної кар’єри провідного актора Філіппін
ПОДЕЛИТЬСЯ

Протягом своєї кар'єри Піоло Паскуаль продовжує невпинно працювати як актор, ведучий, співак і продюсер. Розпочавши свій шлях в 90-х, він залишається провідним представником філіппінської індустрії, зокрема як зірка драматичних картин. Засновник кінокомпанії Spring Films, Піоло Паскуаль також отримав визнання на світовому й вітчизняному рівні, ставши лауреатом численних премій у Філіппінах. 

З нагоди виходу фільму жахів «Малларі» на Netflix, де він зіграв одразу трьох персонажів в історії про першого задокументованого філіппінського серійного вбивцю, L’Officiel Online поспілкувався з актором. Про те, як це — мати наснагу й не зупинятися в кар’єрі тривалістю 30 років, потенціал філіппінської індустрії й останню роль в горорі — далі в нашому інтерв’ю.

Светр — Weisheng Paris; штани — Hiromi Asai; блейзер — Hiromi Asai

 

Яким був початок вашого акторського шляху?

Гадаю, я можу говорити за багатьох, хто не мав привілею бути одразу «обраним», тому що справді пройшов довгий шлях прослуховувань і походів на різноманітні кастинги. А також потрапляв у шорт-листи, де зі ста людей обирали менш ніж десять, а потім останню трійку, куди входила моя кандидатура. Проте в підсумку все одно не отримував роль. 

Тож це було важке сходження, проте, хай там що, наполегливість завжди окупається. Такий шлях для мене багато значить, адже я важко працював, хоч і не знав, що мене чекає; був готовий до виклику, тому що це те, чим завжди хотів займатися. 

Пальто — Weisheng Paris; блузка — Weisheng Paris; штани — Dsquared2; пояс — Dsquared2

 

Ви зіграли десятки ролей у серіалах і фільмах. Чи можете виокремити найбільші пам’ятні й чому саме вони?

Мабуть, перше, що спадає на думку, це історичний фільм («Декада 70» — стрічка, за гру в якій Піоло Паскуаль отримав вісім нагород як актор другого плану, — прим.ред.), в якому я знімався у 2001 році. Мені було ледве за двадцять, та я багато разів намагався відмовитися від проєкту. Намагався уникнути його, тому що вимоги до ролі були занадто високими. Я працював зі знаменитостями, хоч лише починав. Мене хвилювали дуже багато факторів, пов’язані зі знімальним майданчиком. Тоді ще не знав, що цей проєкт змінить хід моєї кар’єри. Після нього я почав отримувати нагороди за власну гру. Це додало мені впевненості та поштовху, необхідних для усвідомлення того, що я зможу займатися акторством надалі.

Костюм — Job Dacon; сорочка — Lanvin; черевики — Jean Baptiste Rautureau

 

Інший знаковий момент — знімання фільму в італійському Мілані. Коли мене поставили в пару з іншою акторкою, щоб просто витягнути з моєї «любовної команди» (тандем акторів у філіппінській індустрії, що часто грає любовну пару на екрані та який отримує значну підтримку від глядачів, деякі з таких дуетів стають парою в реальному житті — прим.ред.), це був великий крок і певний ризик. Проте знімання за кордоном та побачені результати щоразу нагадували мені: воно було того вартим.

Мотоциклетна куртка — Asta Razma; ремінь — Dsquared2; джинси — Sandro; черевики — Allsaints; намисто — Kyle Chan

 

Також це «Починаючи все спочатку» (Starting Over Again — романтична комедія 2014 року — прим.ред.). Коли я знявся в ній 10 років тому, я був готовий просто повернутися до США й кинути все, адже думав, що це моя лебедина пісня. Оскільки мої фільми та серіали раніше не мали такого успіху, а «Починаючи все спочатку» став масовим гітом, це дало мені новий поштовх у житті та кар’єрі. 

Костюм — Todd Snyder; водолазка — Reiss; ремінь — Charlie by Matthew Zink; черевики — Jean-Baptiste Rautureau

 

Якби ви описали свій акторський метод, завдяки якому входите в роль?

Я не забігаю наперед, завжди читаю та намагаюся зрозуміти сценарій. Зазвичай розмовляю зі своїм режисером, сценаристом, і, зрештою, з моїми колегами на знімальному майданчику. Звісно, перед цим ми проводимо майстер-класи, зближуємося й усе таке, але я намагаюся не надто інтелектуалізувати ролі, які граю. Хочу розуміти їх з погляду сюжету, а не з «матеріального боку», бо все інше приходить, якщо ви знаєте, хто ви й що ви як персонаж. Тож у мене немає певного методу, просто слідую тому, що добре для ролі, а іноді довіряю своїм інстинктам та намагаюся нічого не залишати поза увагою. Намагаюся переконати себе: я є персонажем, а не навпаки.

Костюм — Todd Snyder; водолазка — Reiss; ремінь — Charlie by Matthew Zink; пальто — Officine Générale

 

Ви зіграли головну роль у горорі «Малларі», що напередодні вийшов на Netflix. Як це — перевтілюватися в зловісного вбивцю? Чи відчували ви вплив цієї ролі на себе опісля знімань?

Коротко про те, що сталося: коли мені вперше запропонували цю ідею, я не одразу погодився, бо хто ж візьметься за трьох персонажів в одному фільмі? Я не хотів цього робити, але коли зрозумів, що це важлива людина в нашій історії й реальний серійний вбивця, то зацікавився. 

Светр — Weisheng Paris; штани — Hiromi Asai; пенні-лофери — Paul Fredrick; блейзер — Hiromi Asai

 

Проте тим, хто «врятувала день», була тренерка з акторської майстерності. Мені не казали, що вона буде, бо я вже давно працюю. Здебільшого про це попереджають, але не цього разу. Вона була зі мною під час кожної сцени, ми обговорювали всі з них перед зніманням і робили щось на кшталт «оцінки результату». Все пройшло як по маслу.

Режисер казав мені: «Куя (у Філіппінах звернення до старшого родича або друга, — прим.ред.), ти повинен відпочити після цього фільму, тому що взяв на себе три ролі, і я впевнений, що це буде емоційно виснажливо». 

Костюм — Todd Snyder; водолазка — Reiss; ремінь — Charlie by Matthew Zink

 

Водночас після останнього дня знімань я поїхав одразу в США задля свого співочого турне. Тож у мене не було можливості позбутися цього стану, я можу відчути його «залишки» зараз, рік опісля. Проте саме персонаж був лише на знімальному майданчику, ніколи не вдома зі мною.

Ваша акторська кар’єра триває більш ніж кілька десятиліть. Чи не виникало у вас бажання змінити вид діяльності? Що мотивувало не зупинятися?

Гадаю, пандемія всіх повернула до реальності. Завдяки їй я зміг по-справжньому відчути цінність роботи, яку робив, і це змотивувало мене. Не думаю, що якась інша діяльність на цьому етапі мого життя є десь на горизонті. Мені подобається те, чим я займаюся. Є великий попит на новий контент не лише на місцевому, а й на глобальному рівні. Тож я хочу бути частиною цієї революції та змін. Хочу бути в цьому періоді, коли люди роблять так багато оригінальних продуктів, що це увійде в підручники з історії.

Пальто — Weisheng Paris; блузка — Weisheng Paris; штани — Dsquared2; пояс — Dsquared2; черевики — Jean-Baptiste Rautureau

 

Чи вдається вам зберегти баланс між роботою, сім’єю й часом для себе?

Я дуже практична людина. На мій погляд, розділяти все на частини — це ключ до успіху. Не перевантажувати себе тим, що маєш робити, враховуючи власні «ролі» й обов’язки. У філіппінській індустрії ти маєш використовувати все можливе, аби отримати роботу. Тут ти не лише актор, а й співак, ведучий, також робиш багато речей, щоб мати змогу відрізнитися. Проте є так багато «ролей», які я можу взяти на себе. Я не хочу шукати іншу роботу, можливо, зростатиму в цій сфері як продюсер і просто буду частиною виробництва. Зокрема, щоб ділитися своїми знаннями та досвідом у кіновиробництві.

Кардиган — Double RL; ремінь — John Varvatos; джинси — Sandro; черевики — Jean-Baptiste Rautureau; намисто — Emanuele Bicocchi

 

Ви є представником філіппінської кіноіндустрії. У чому ви бачите її глобальний потенціал? 

У нас є глобальний потенціал: талант і навички, проте не вистачає ресурсів. Ми потребуємо підтримки від партнерів, зокрема з інших частин світу. Гадаю, ми повинні об’єднатися, адже наш намір полягає в тому, щоб дійсно давати глядачам щось таке, що змусить їх почуватися добре. А також розважить і стане можливістю дві години не думати ні про що, а просто зосередитися на фільмі. Я хочу бути частиною цього руху.

 Джинси — Sandro

 

Що сьогодні є для вас найбільшим натхненням? Тим, що спонукає постійно розвиватися, попри життєві випробування?

Мені достатньо того, що Бог дає мені кожен день як нову можливість, аби бути кращою й продуктивною людиною. Цього вдосталь, щоб просто продовжувати. Я люблю те, що я роблю, і чого б це не коштувало, я «залишаюся», бо у світі стільки хорошого. Так багато можна зробити. Щоразу ти прокидаєшся з думками «о, так, ти повинен щось зробити» або «ти можеш зробити щось інше». Це дає мені стільки натхнення, аби використовувати своє тіло, розум, здоров’я та можливості; щоб розвиватися в цьому світі й залишити щось хороше для наступного покоління, яке буде цінувати, а також, сподіваюся, надихатися цим.

 

 Джинси — Sandro

 

Талант: Piolo Pascual @piolo_pascual

Агенція: Cornerstone Entertainment Inc @cornerstone

Фотограф: Lester Villarama @shotbylester

Стиліст: Stan Borisov @stanborisov

Grooming: Cristina Charvet @tincharvet17

Асистентка фотографа: Erika Case @wildheartshot

ПОДЕЛИТЬСЯ
На сайте доступны аудиозаписи статей, подкасты и рекомендации стилистов в аудио-формате. Такие материалы отмечены соответствующим знаком(слева).